Po střelbě v Seattlu je jeden mrtvý a pět zraněných, pachatelé na útěku

  • 29
V americkém Seattlu se v noci na čtvrtek střílelo. Podle policie jeden člověk zemřel, dalších pět je zraněných. Oznámila to policie na Twitteru s tím, že pachatelé jsou stále na útěku.

Zpravodajský web BBC s odvoláním na hasiče uvedl, že na místě zemřela žena a další oběti byly ve vážném stavu převezeny do nemocnice.

Policie bližší podrobnosti k incidentu, který se stal na chodníku v čtvrti lemované obchody, neuvedla.

Podle místních médií incident začal hádkou dvou mužů na ulici, při níž oba vytáhli zbraně a následně začali střílet kolem sebe.

Místní televizní stanice KOMO-TV ale s odkazem na svědky uvedla, že se na ulici hádali dva muži, kteří nakonec proti sobě vytáhli zbraň, v jejich blízkosti ale bylo mnoho kolemjdoucích. Všichni postřelení byli podle KOMO-TV náhodní svědci, zatímco oba střelci z místa činu uprchli.

„Byla to čirá panika,“ uvedl svědek, který se představil jako Bill a poznamenal, že slyšel střelbu a následně viděl lidi utíkat. „Nikdy jsem nic takového neviděl,“ dodal.

Policie v Seattlu na Twitteru napsala, že detektivové vyšetřují incident, při kterém bylo šest lidí zraněno, z toho jeden smrtelně.

Mluvčí hasičů uvedl, že střelnému poranění na místě podlehla žena ve věku kolem čtyřiceti až padesáti let.

Mluvčí místní nemocnice hovořila o sedmi obětech střelby, kteří byli převezeno na urgentní příjem. Podrobnosti o jejich zdravotním stavu ale nesdělila.

Podle KOMO-TV je mezi zraněnými devítiletý chlapec. Vážně zraněna byla podle televize také pětapadesátiletá žena. Dva pachatelé jsou podle stanice stále na útěku.

Místní média uvádějí, že v Seattlu jde o druhou střelbu se smrtelným zraněním během několika dní. V úterý byl v místním nákupním centru zastřelen muž, pachatel je rovněž na útěku.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video