Na nádraží v Salcburku se srazily vlaky, přes padesát zraněných

  • 42
Na hlavním nádraží v rakouském Salcburku se ráno srazily dva osobní vlaky. Podle vyjádření rakouské policie si nehoda vyžádala až 40 zraněných, média hovoří o více než 50 zraněných.

Podle mluvčího rakouských drah ÖBB Roberta Mossera se nehoda stala  zhruba ve 4:46 ráno. Podle agentury APA k neštěstí došlo při spojování nočních vlaků. Souprava s lokomotivou narazila do stojících vagonů nočního expresu z Curychu do Vídně.

Policejní mluvčí Michael Rausch s odvoláním na lékaře uvedl, že zraněných je mezi 35 až 40. Místní média nejprve uváděla poloviční číslo.

Die Presse uvedl, že zraněných je 54. Žádný z cestujících nebyl zraněn vážně, uvedla agentura APA.

Většina cestujících při nárazu spala, zranění způsobily povětšinou padající předměty. Jak uvádí Die Presse, ve 13 lůžkových a běžných vozech bylo asi 240 pasažérů. O zraněné se postarali pracovníci Červeného kříže, zraněna byla také strojvedoucí.

„Zatím nemůžeme sdělit, co bylo příčinou nehody,“ řekl médiím Rausch s tím, že vyšetřování nadále pokračuje. Neví se tak, zda příčinou bylo lidské selhání nebo technická závada. Známá zatím není ani odhadovaná výše škody.

Salcburk, hlavní nádraží

Salcburk, hlavní nádraží

, ,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video