Hrdinové seriálu South Park

Hrdinové seriálu South Park | foto: Wikimedia.org

Rusové zcenzurovali South Park, vystřihli Putina

  • 61
Ruští televizní diváci přijdou o vystoupení premiéra Vladimira Putina ve známém kresleném seriálu South Park. Menší televizní kanál 2X2 se totiž rozhodl vystřihnout pasáž, v níž jeden z hlavních hrdinů Kyle telefonuje Putinovi do Kremlu a žádá ho o pomoc s dopravou velryby na Měsíc.

Putin to považuje za Bushovu provokaci a po několika nadávkách telefonem praští.

O vystřižení scény podle všeho rozhodl sám televizní kanál, který se preventivně rozhodl chránit se před případnou stížností Putinových stoupenců či přímo Kremlu.

Úřad, který se zabývá dohledem nad televizním vysíláním, podle agentury AP kategoricky popřel, že by s cenzurou měl cokoliv společného. V minulosti však už televizní kanály několikrát na nátlak úřadů musely některé "příliš pomlouvačné" scény či pořady zrušit.

"To je nesmysl něco vystřihnout," napsal na svých stránkách jeden z tvůrců animovaných filmů, Oleg Kuvajev. "Ta scéna přece poté přitáhne ještě větší pozornost."


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video