Ozbrojené komando na nevěstu. V Rusku jsou hitem extrémní žádosti o ruku

  • 132
Některým Rusům připadají tradičně pojaté žádosti o ruku nudné, proto v posledních letech stále častěji využívají služeb společností, které nabízejí skutečně adrenalinový zážitek. Například na nic netušící ženu pošlou falešné ozbrojené komando, které ji přepadne. Na budoucí nevěstu poté někde čeká partner s prstýnkem v ruce. Ne vždy ale mají ženy radost.

Anastasiu měl po příletu do Petrohradu vyzvednout její přítel Sergej, ale napsal jí, že to nestihne a posílá za sebe kamaráda. Na cestě domů zkřížila dvojici cestu černá dodávka, ze které vyskočilo několik ozbrojenců v kuklách a donutili oba pasažéry vystoupit z auta.

Sibiřské jezero láká turisty svou barvou, je ale plné chemikálií

Komando prohledalo zavazadla, ze kterého jeden z mužů najednou vylovil sáček s bílým práškem. „Jste podezřelá, že pašujete zakázané látky,“ křičel hlasitě. „To není moje,“ bránila se Anastasie.

„A čí to je? Lhaní bylo dost. A co je tohle?“ soptí ozbrojenec a vytáhne z kufru růžovou krabičku. „Já opravdu nevím,“ říká s pláčem Anastasia. Zakuklenec si najednou klekne, sundá si masku a v ruce drží krabičku se zásnubním prstýnkem. „Vezmeš si mě?“ ptá se Sergej.

Není to začátek bizarního románu z červené knihovny, ale opravdový příběh. Sergej využil služby agentury organizující extrémní žádosti o roku, které se v posledních letech těší v Rusku čím dál větší oblibě.

Fantazii se meze nekladou, Rusové ale žádnou nemají

Uspořádání opravdu nezapomenutelné žádosti ale něco stojí. Pokud chcete, aby zásah falešných speciálních jednotek vypadal opravdově, musíte podle stanice BBC počítat s cenou kolem 60 000 rublů (22 000 korun).

Jednu z agentur nabízejících extrémní žádosti o ruku, dětské oslavy nebo narozeninové party vlastní Sergej Rodkin. Podle něj neexistuje žádná horní hranice ceny, pokud chtějí mít klienti něco opravdu extra.

První pobočku firmy Spetsnaz Show otevřel před pěti lety. Dnes jich má napříč Ruskem už čtrnáct. „Postupně jsme se zvětšovali a začali vydělávat peníze,“ pochvaluje si Rodkin. V řadách zaměstnanců má bývalé policisty i vojáky, kteří dodávají falešným zásahům tu správnou autenticitu.

Pro lajky cokoliv. Turisté se v Černobylu svlékají i do spodního prádla

Rodkina však mrzí, že zákaznicí nemají žádnou fantazii. „Nemají představivost. Chtějí pořád to samé. Zásah speciálních jednotek, ozbrojence, prohledávání a drogy,“ líčí zklamaně.

Ne každé ženě se však podobný zážitek zamlouvá. Alexander z ruského města Penza chtěl udělat manželce radost k narozeninám, ta ho ale po děsivém zážitku začala mlátit po hlavě kyticí květin, kterou od něj právě dostala.

Podle psycholožky Paoliny Soldatové si totiž takovou událost užijí pouze ti, kteří jsou v roli silnějších. „Ženy se smějí jen proto, že cítí úlevu z toho, že ozbrojenci nejsou skuteční. Oběť by při zásahu komanda udělala cokoliv, aby se z místa co nejrychleji dostala, včetně přijmutí partnerovi nabídky,“ upozorňuje.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video