Diskuze

Policie ignorovala sedm volání o pomoc, muž ženu umučil. Rusové zuří

Ruskou společnost před týdnem šokovalo zjištění, že policie v Kemerovu loni v lednu ignorovala domácí roztržku, která skončila brutální vraždou mladé ženy. Tu několik hodin bil, řezal a nakonec uškrtil kabelem od žehličky její expartner. Vlnu nevole vyvolal také krok prokurátorů, kteří muži navrhují trest šest až patnáct let za mřížemi, což je podle příbuzných málo.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ruská nátura je něco děsivého.

0 0
možnosti
MK

To se u nás stát nemůže, že ano. U nás jen otčím pomalu a krutě umučí tříletého chlapečka. Nebo matka roční holčičce poláme všechny kosti. Nebo cvok vystřílí čekárnu a jiný rozleje v bytě hořlavinu a zaživa upálí jedenáct lidí a ohrozí celý panelák. Ne, tohle se může přece stát jen v Rusku.

0 0
možnosti
LZ

Soused: "ta holka je mrtvá" ruská policie: "Vydržte na místě, posílám sanitku".

0 0
možnosti
MB

Je zbytečné kritizovat operátorku. Ona má pouze ten úkol, být na telefonu, přijmout hovor, zapsat do deníku hlášení a vyrozumět příslušné operační středisko nebo konkrétní policejní okrsek, v jehož působnosti mělo dojít k napadení. Pokud policie nekonala jak měla, jakým způsobem by jejich práci mohla ovlivnit? V případě, že se bude věc prošetřovat, kontrolní orgán v jejím případě zkontroluje deník hlášení a vyslechne si záznam komunikace jak s oznamovatelem, tak i s příslušným orgánem policie, kterému hlášení předala. Nic víc, nic míň. Nedokážu si představit, že by hlášení nepředala dál. Ale nechtěl bych být v její kůži, kdyby novináři zveřejnili její identitu.

0 2
možnosti

J42a71n 87Č86e59k31a67l

9. 3. 2021 9:58

V civilizované společnosti by se jejími pokyny policisté řídili... Pochybuji, že dotyčné město je nějaké Palermo, že by všechny hlídky byly hodinu a půl zaměstnané jinými vraždami...

A podle přepisu zní spíš jako klasická ruská děžurná, víc jí vadí tón volajícího, než hrozící vražda... Ani slovo o "už jsem dvakrát posílala hlídku" nebo tak něco...

1 0
možnosti
VS

Není důvod chovat se sprostě... Jo alespoň řešila trošku toho zla na světě v pravou chvíli:-/

4 0
možnosti
KV

Já už volam rovnou na 112, na policii se člověk nikdy nedovolá. Naposled když nám pod barákem na sídlišti chodil týpek se sekerou a řval že někoho zabije, tak jsem se nedovolal a na SMS policajti nereagujou, nejspíš jim ten jejich systém neumožňuje přijímat SMS, prostě pravěk.

0 0
možnosti
MF

Nějak vám z toho nevěřím ani jedno. A navíc co místo divokých dohadů spekulací použít Google? Zavolat si pomoc přes sms samozřejmě lze, nebo jak myslíte, že by se dovolal pomoci například hluchoněmý? Vy pravěku.

0 0
možnosti
PN

P35e98t52r 65N60o19v35ý

6. 3. 2021 13:10

Tak u takovyho by ovsem mohle treba i policistovi selhat zbran... i to se totiz v Rusku stava. A bylo by.

0 0
možnosti

J83a12n 88Č41e33k65a17l

9. 3. 2021 10:03

Anebo ten útočník patří do rodiny místního oligarchy, a policie to ignorovala záměrně...

0 0
možnosti
RV
PM

Policie nemohla přijet, co mělo čepici, hlídalo hranice mezi okresy (třeba):-/

0 6
možnosti
TP

Je to spíše tím že ruská policie kašle na domácí násilí. Není to ani trestné v ruském zákoně.

1 0
možnosti