Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Martin Polívka, MF DNES

V ruském vězení zemřely při čištění kanalizace dvě ženy. Nadýchaly se plynu

  • 4
Dvě vězeňkyně přišly o život ve vězeňském táboře v Rusku, protože se při čištění kanalizace pravděpodobně nadýchaly jedovatých plynů. Další dva lidé, kteří chtěli ženám pomoci dostat se z kanálu, museli být převezeni do nemocnice. Mezi hospitalizovanými je další vězeňkyně a zaměstnanec věznice.

K neštěstí došlo ještě v sobotu ve vězeňském táboře poblíž Ivanova, oblastního města s přibližně 400 000 obyvateli, které leží zhruba 250 kilometrů severovýchodně od Moskvy.

Zpočátku nebylo jasné, jaká látka či plyn způsobila smrt obou žen, kterým bylo 43 a 28 let. Úřady pak zahájily vyšetřování. Podle vyšetřovatelů pochybili pracovníci věznice, protože chyběla náležitá kontrola nad vykonáváním práce a vězeňkyně nebyly vybaveny ochrannými pomůckami. Případ vyšetřují podle paragrafu o usmrcení z nedbalosti, napsal místní portál Ivanovo News.

Od doby, kdy byl uvězněn oponent Kremlu Alexej Navalnyj, se ruské věznice těší většímu zájmu veřejnosti.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video