Oslavy Dne vítězství u stadionu ve Volgogradu, kde se bude hrát několik utkání mistrovství světa v kopané (9. května 2018) | foto: Profimedia.cz

Nesouložte s cizinci. Poslankyně nabádá Rusky před mistrovstvím světa

  • 568
Před míšením ras a intimními styky s cizinci během konání mistrovství světa ve fotbale varovala Rusky poslankyně Státní dumy Tamara Plentěvová. V předvečer slavnostního zahájení šampionátu připomněla matky samoživitelky, které přišly do jiného stavu při moskevské olympiádě v roce 1980.

Do zahájení mistrovství světa v kopané zbývá několik hodin a matička Rus otevírá náruč zástupům fanoušků z celého světa. Mezi konzervativními ruskými politiky to však budí obavy. 

Nepodlehnou Moskvanky šarmu Portugalců, kteří se v hlavním městě utkají s osmahlými Íránci? Nezapálí ohnivý pohled Maročana požár v srdci zasmušilé ženy z Kalinigradu? Jak zareaguje bledá intelektuálka z Petrohradu na ebenovou kůži Nigerijce? A jaké rytmy rozechvěje brazilská samba v širé duši kozácké dcery z Rostova na Donu?

Fotbalové mistrovství světa na iDNES.cz

Snad právě tyto představy nedávají spát předsedkyni parlamentního výboru pro otázky rodiny, žen a dětí. Tamara Plentěvová ruské ženy varovala, že navázání intimního vztahu se zahraničními fanoušky může mít za následek nechtěné dítě, které jim devět měsíců po konci šampionátu zůstane na krku.

„Když jsou jedné rasy, tak to ještě jde. Ale nedej bože když jsou nějaké jiné rasy. Měli bychom si rodit své vlastní děti,“ prohlásila v rozhlasové stanici Hovoří Moskva sedmdesátiletá poslankyně za komunistickou stranu.

HIV a samohonka

Zahraniční fanoušci by si na mistrovství světa měli dát pozor na pohlavně přenosné nemoci. A to především na virus HIV, jehož výskyt je v Rusku nejvyšší v Evropě. Jen v roce 2016 bylo diagnostikováno 103 000 nových případů. Státní zdravotní ústav Čechům mířícím na šampionát doporučuje, aby při sexuálním styku použili ochranu. Varuje také před pančovaným alkoholem. Na co vše si dát v Rusku pozor, čtěte ZDE.

Plentěvová jako varování před míšením ras připomněla osud matek samoživitelek, které po sobě zanechala moskevská olympiáda v roce 1980. „Tyto děti v dobách Sovětského svazu trpěly a trpět budou i tyto děti,“ podotkla. 

„Když si vás vezmou za ženu, odvezou vás pryč. Jak se vrátíte? Chodí ke mně na výbor takové holky, pláčou, že jim dítě odvezli, sebrali. Já bych chtěla, aby se v naší zemi lidé brali z lásky. Nezáleží na národnosti, ale měli by to být občané Ruska, kteří dají dohromady pěknou rodinu, budou žít svorně spolu, budou rodit děti a vychovávat je,“ uzavřela poslankyně. 

Ještě ve čtvrtek na její slova zareagoval mluvčí Kremlu. „Pokud jde o naše ruské ženy, určitě se rozhodnou samy (jak se zachovají vůči fanouškům),“ řekl dle ČTK Dmitrij Peskov a jedním dechem ujistil, že Rusky „opravdu jsou nejlepší ženy na světě“.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Nejlepší videa na Revue