Marija Voroncovová, lékařka specializující se na genetiku, na fóru hovořila o vzácných onemocněních. (3. června 2021) | foto: Profimedia.cz

Putinovy dcery vystupují na světlo. Snaha zlepšit otcovu image, tvrdí experti

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Ačkoli děti ruského prezidenta Vladimira Putina obestírá tajemství a Kreml jejich existenci odmítá uznat či vyvrátit, v Petrohradu se začátkem měsíce ukázaly na veřejnosti hned dvě jeho údajné dcery. Obě vystoupily na Mezinárodním ekonomickém fóru. Podle expertů mohou být za jejich účastí nejen vlastní ambice, ale i snaha o další posílení Putinova vlastního obrazu.

Katěrina Tichonovová, šéfka Nadace národního intelektuálního rozvoje na Moskevské státní univerzitě, na fóru promluvila o použití „průlomových technologií“ k posílení investic. Lékařka specializující se na genetiku Marija Voroncovová tam v rozhovoru hovořila o vzácných onemocněních.

Obě události by v nabitém programu třídenního fóra pravděpodobně nevzbudily pozornost, pokud by se nejednalo o údajné dcery ruského prezidenta. Ačkoli Kreml s odvoláním na soukromí tuto informaci opakovaně odmítá potvrdit či vyvrátit, totožnost žen je veřejné tajemství.

Buď je využili lobbisté pro své vlastní účely, nebo si jen mysleli, že by bylo zajímavé ukázat zahraničním médiím, jak Putinovy dcery vypadají, jak myslí a co říkají.

Andrej Kolesnikovanalytik z moskevského centra Carnegie

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video