Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: AP

Opilý Rus použil kočku jako zbraň. Hrozí mu až pět let vězení

  • 15
Rus Gennadij Ščerbakov čelí před soudem obvinění z napadení příslušníka ruské policie. Na strážníka zaútočil značně neobvyklým způsobem. Hodil po něm kočku, která se strážci zákona drápy přichytila na obličeji.

Případ se podle ruských médií stal zhruba před rokem, když Ščerbakov seděl na schodech bytového komplexu v Moskvě. Údajně byl značně opilý a obyvatelé domu kvůli tomu na něj zavolali policii. Sám totiž v domě ani nebydlel a podle místních působil výtržnosti. 

Když policisté dorazili na místo, odmítal s nimi spolupracovat. Místo toho, aby v klidu odešel, chytil okolo se pohybující kočku a mrštil ji po jednom z mužů zákona.

Zvíře přistálo policistovi na obličeji a zaťalo drápy do kůže. Tím se výtržník podle policie dopustil útoku na veřejného činitele. Devětapadesátiletý Ščerbakov teď čelí trestnímu stíhání. 

Soud se případem začal zabývat až tento týden a podle britské BBC mu hrozí až pět let vězení. Co se stalo s kočkou, kterou použil jako zbraň, není známo. 


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video