Ilustrační foto

Ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

Sestry ze Sberbanky vysály miliony rublů, zatkli je při nákupu Ferrari

  • 13
Moskevská policie zadržela dvě sestry pracující jako manažerky pro styk se zákazníky v bance Sberbank. Podezírá je, že ze soukromých účtů zpronevěřily nejméně 40 milionů rublů. Policie se snaží zjistit, jestli konaly na vlastní pěst, nebo se na jejich podvodech podílel někdo další, píše Kommersant.

Moskevská policie Marjam a Tamilu Dadaševovou zatkla v luxusním autosalonu, kde si právě kupovaly ferrari v ceně sedm milionů rublů (asi tři miliony korun). Kommersant píše, že Marjam Dadaševová o automobilu této značky dávno snila. Minulý rok na Instagram umístila fotku z Muzea Ferrari ve Spojených arabských emirátech a připojila přání: „Darujte mi ho“.

Šestadvacetiletá Marjam a její o čtyři roky mladší sestra pracovaly v moskevské pobočce Sberbanky v oddělení pro styk s drobnými podnikateli. Před několika dny podle policie vysály prostřednictvím nastrčené firmy z účtu jednoho klienta 40 milionů rublů (asi 17,4 milionu korun). Vyšetřovatelé se domnívají, že tímto způsobem chtěly klienty připravit celkem o 4 miliardy rublů.

Obě sestry si podle fotografií, které zveřejňovaly na sociálních sítích, libovaly v luxusu, rády cestovaly a navštěvovaly vybrané restaurace a kluby. Policie je už obvinila z finančního podvodu. Nyní se snaží zjistit, jestli měly v bance komplice. Vedení Sberbanky slibuje, že s policií bude plně spolupracovat.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video