Diskuze

Česku hrozí nacismus. V Praze jsou hitlerovci, říká ruský historik Mjachkov

Ruský historik Michail Mjachkov v moskevské televizi TV Centr varoval před možným nástupem nacismu v Česku. Radnici v Praze 6 prý řídí lidé, o jaké se opíral nacistický diktátor Adolf Hitler. Mjachkov ve čtvrtek reagoval na spory o sochu maršála Ivana Koněva na pražském náměstí Interbrigády.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SK

Nikde jinde v Evrope neni tolik aktivnich neonacistu jako v Rusku.

0 0
možnosti
PP

P91a60v36e13l 84P48e64l10c

15. 9. 2019 14:19

Muj ded behm prazskeho p[ovstani neudrzel most u Melnika. Podaval naboje nemeckymu ucni, ktery strilel z kulometu a na tom moste padl. Ded se zachranil skokem z mostu. To byli hrdinove. Co pro nas udelal Konev? Kdyz uz tu Rusove chteji mit sochu, at si tam daj nektereho ze svych genilanich strategu, ne takovy vojensky jelito s krvi na rukou.

1 0
možnosti
MS

Tak přinejmenším osvobodil mimo Prahy, velkou část Čech. V Praze přišel k hotovému. I tak tam ztratil nějaké vojáky. A krev na rukách měli i amerčtí a britští vojevůdci při průchodu Normandií, kterou rozmlátili na cimpr campr, bez ohledu na civilní obyvatelstvo. A i ten slavný stratég Napoleon měl ruce od krve a možná i víc než Koněv.

0 0
možnosti
PH

a tolik toho do nejvyššího investovali... i Ovčáčka z Haló novin vydali, i agenta na hrad nainstalovali, i celou kamarilu proruských poskoků naverbovali a co ti založili webů s těmi pravými zaručenými informacemi od nás, kolik peňauzí zaplatili demonstrantům s vlajkami ruska, sovětského svazu a doněcka...a výsledek? nějaký památník na osvoboditele československa...no kdo si to objednal? My, rusko, tam chceme sochu okupanta a dobyvatele a nikoli nějaké naivní vojáčky, kteří ani nebyli naši a kteří položili život za dalekou kolonii, co už dnes nevlastníme. No je to nějaká ta spravedlnost?

1 0
možnosti
JK

J21a58n 28K91r92u13p47k31a

14. 9. 2019 10:43

Tihle čeští hokynáři kontrolovali do roku 1921 polovinu Sibiře a uchránili statisíce Rusů před odpornou rudou soldateskou a jistou smrtí.

2 0
možnosti
Foto

Přeloženo do češtiny...

..."Stále více ztrácíme vliv nad Českem"...

říká ruský historik Mjachkov.

:-)

2 0
možnosti

Tak hlavně, že v Kremlu jsou demokraté.

A že rusáci nikdy s nacisty nespolupracovali...

5 0
možnosti
MZ

M19a62r59t15i87n 70Z76a97k

14. 9. 2019 7:12

Cesku nic nehrozi, Cesko bude zit jako vzdycky. 80% jsou upne rormalni lidi a 20% agilnich kolaborantu bude pokracovat ve svem boji proti nepriteli, ktery uz neexistuje a bude servilni k aktualnim mocnym. Stejne jako za protektoratu, stejne jako po valce, stejne jako za komousu.

1 0
možnosti
JK

Je snadné být historikem v Rusku, když z historie znají jen část a zbytek si dle potřeby doupraví či vymyslí. Na Římských mapách byla nezmapovaná nebo cizí území označena slovy “zde jsou lvi”. Stejná místa na mapách ruských mají nápis “zda jsou fašisti”.

1 0
možnosti
JB

J86a45n 52B43a68b70i95č86k72a

13. 9. 2019 23:11

Proč nemůže Koněvova socha v Bubenči zůstat

1. Původně uváděný důvod – osvobození Prahy 9. května 1945 – byl již dávno vyvrácen: protokol o kapitulaci německých vojsk v Praze podepsal generál Kutlvašr s gen.Toussaintem již 8. května odpoledne. Koněvova vojska tak vjížděla do Prahy již osvobozené.

2. Maršál Koněv na podzim 1956 velel sovětským vojskům při krvavém potlačení maďarského povstání - dva a půl tisíce obětí.

3. V letech 1961–62, jako velitel Skupiny sovětských vojsk v Berlíně; se podílel na řešení Druhé berlínské krize výstavbou Berlínské zdi.

4. Jeho role v roce 1968 zůstává nejasná – podezření, že při své návštěvě v květnu vlastně zaštiťoval zpravodajskou přípravu srpnové invaze, se nedá doložit ani vyvrátit. Faktem zůstává, že členové jeho skupiny navštěvovali československé podniky, posádky a další instituce velmi intenzivně a všude zjišťovali informace pro případ invaze nanejvýš užitečné.

5. Naopak není nijak nejasná jeho role při bombardování Mladé Boleslavi den po válce, kdy pouze proto, aby zabránil německým oddílům v přesunu do americké zóny, nařídil svrhnout cca 50 tun bomb na město, kde všichni slavili štěstí, že přežili válku a sovětským letadlům nadšeně mávali. Během pár chvil zahynulo v Mladé Boleslavi přes 500 obětí, včetně několika skupin dětí, které si mohly po dlouhých letech strachu konečně hrát na ulicích. 6. Výše uvedená zvěrstva nelze nijak omlouvat poukazováním na to, že Koněv byl „pouze voják“, který musel plnit rozkazy. Naopak, Koněv byl již od 30. let důležitou oporou bolševického režimu; od roku 1937 byl poslancem Nejvyššího sovětu, o dva roky později kandidátem ÚV KSSS, to vše díky osobní ochraně ministra obrany Vorošilova i díky tomu, že v době nejzběsilejších stalinských čistek donášel na své spolupracovníky i velitele, včetně Vasilevského a Žukova. V říjnu 1941 Koněv jako velitel Západního frontu naprosto selhal, jeho front byl u Vjazmy německými vojsky zcela zničen a jeho samého čekal trest smrti. Život mu zachrán

3 0
možnosti
JB

J96a60n 43B54a88b93i54č57k37a

13. 9. 2019 23:12

Život mu zachránil Žukov, netuše, že na něj Koněv donášel...

7. V jednotkách maršála Koněva byly lidské ztráty asi 2,5x vyšší než průměrné ztráty Rudé armády jako takové, a to byly její lidské ztráty podstatně vyšší než v armádách civilzovaných zemí, především v důsledku naprosté neúcty k lidskému životu (dokumentované hláškou ruských velitelů „Nas mnógo“), jakož i v důsledku mnohdy nesmyslných strategických i taktických chyb Stalina a jeho věrných.

8. Postavení sochy Koněva v žádném případě nelze vnímat jako výraz vděku Pražanů za osvobození v roce 1945: motiv vděku by mohl být brán v úvahu, kdyby byla socha vztyčena po válce, ještě třeba i v 50.letech. Jenže pomník je z roku 1980, tedy z doby, kdy o vděčnosti Sovětskému svazu nemohlo být ani zmínky. Socha z roku 1980 je tak jenom symbolem československé poroby vůči sovětskému impériu, symbolem sovětského imperiálního „Tady je to naše“. Aktuální reakce ruské ambasády na jakékoli pokusy o řešení jsou jenom smutným důkazem, že současné Rusko zcela pokračuje v imperiálních praktikách expanzivního carského Ruska, pak Ruska bolševického, posléze bolševického Sovětského svazu.

Uveřejněno bez souhlasu autora, neb už koluje na sociálních sítích.

8 0
možnosti