Na Rudém náměstí se procházela Američanka s teletem, zadržela ji policie

  • 33
Po Rudém náměstí v Moskvě se ve středu procházela americká aktivistka s teletem. Ruské úřady ji zadržely a potrestaly vězením na 13 dní za kladení odporu policii a uložily jí pokutu 20 tisíc rublů (6 200 korun) za nepovolený protest a překážení chodcům. Tele prý koupila na jatkách, aby neskončilo na talíři.

„Rozhodla jsem se mu ukázat zemi a odvézt ho na hezké místo,“ sdělila také žena. Musela prý sehnat řidiče, který byl ochoten tele odvézt až na Rudé náměstí.

Dayová má turistické vízum a aktuálně žije na okraji Moskvy. V minulosti už provedla podobné akce v jiných zemích. Americká ambasáda se k jejímu zadržení zatím nevyjádřila.

Američanka v roce 2019 podle serveru Daily Mail „zachránila“ z jatek v západní Anglii prase, které pojmenovala Jixy Pixy a odvezla ho taxíkem do Londýna. Tam ho brala na procházky i do restaurací. Nakonec ho ale musela přenechat organizaci zaměřující se na ochranu zvířat. Prase s ní totiž žilo přímo v bytě, proti čemuž se ohradil majitel této jednotky.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video