Diskuze

Posílám léky na Ukrajinu, pomáhají Češi i tamní celníci, řekl Prokopjuk

Nový ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj při nedávné návštěvě Německa a Francie svým západním partnerům řekl: „Doporučuji vám strávit nějakou dobu na Donbase a přesvědčit se, kolik strádání přinesla Ukrajincům tato válka.“ O tom, jak devastující konflikt se na východě Ukrajiny odehrává, hovořil host pondělního Rozstřelu Rostislav Prokopjuk, ukrajinský psycholog žijící v Praze.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OP

Chápu sice, že se pozastavuje nad novým vedením Ukrajiny, ale žije pěkně v bezpečí v Praze. Podsouvat Zelenskému, že míří do Putinovy náruče, není od něho fér

1 0
možnosti
PB

Na Ukrajině se Slované neshodnou nikdy a tady v Kocourkově to samé. Jen nemáme kanóny. Naštěstí.

0 0
možnosti
OH

Umělé vytvořený stát, jak nepřekvapivé.

0 1
možnosti
JT

Rusům se musí náramně hodit konflikt na Východě Ukrajiny. A kdyby opravdu šlo Ukrajincům o budování nového moderního státu, tak z toho referendem vycouvá. Nad Ruskem to bude nikdy nekončící válka. Takto i za cenu územních ústupků uleví nakonec i samotné sebehledající EU. A nejde srovnávat naše Sudety, se situací na Ukrajině. Stejně jako nejde srovnávat Putina s Hitlerem.

0 2
možnosti
JH

ale ano jde to porovnávat ..... ten konflikt tam rus vyvolal aby získal území a případně si zpět podmanil další národ

1 3
možnosti
JS

Tak se zdá, že zde někdo nechtěně poodhalil nelegální vývoz léků z naší země, doufám, že tohle čtou i odpovědné orgány a nazvou tu "pomoc" správným jménem.

5 2
možnosti
PN

P10e49t35r 90N77o34v55ý

22. 7. 2019 15:21

Léky to začíná ..

0 0
možnosti
JR

Nějak tomu přestávám rozumět jakmile otevřu televizi (vč.tzv.veřejnoprávní)slyším ze všech stran,že schází léky a najednou vy píšete,že je posíláme na Ukrajinu??????

2 0
možnosti
JS

spíše, že je tam někdo pašuje a ještě z něho udělají hrdinu;-)

3 2
možnosti
PN

P78e19t38r 14N88o39v37ý

22. 7. 2019 14:50

Pobaltské země vstoupily do EU. Tedy mají velmi podobné možnosti, jako my, Slováci, Poláci apod..

Proč odtud tolik lidí tedy odchází?

2 0
možnosti
JS

Prvně někdo majdanem rozvrátil sice špatně, ale řece jen fungující zemi a uvrhl ji do občanské války. Pak přišly požadavky západu na změny na Ukrajině, aby tam mohl bezpečně vtrhnout kapitál tak, jak to bylo provedeno u nás. Bohužel ukrajinský parlament schvaloval vše možné, až na reformní zákony, tak dal západ ruce od Ukrajiny pryč. Přišly dohody v Minsku, kde opět ukrajinský parlament neprovedl podepsané změny, které měly zaručit autonomii Donbasu a tím by se odblokovaly další kroky a tak uměle držel a drží válečný stav, proč? možná z naivity, že to obsadí zpět i bez vytvoření autonomie nebo si myslí, že vtáhne západ do války s Ruskem, je zřejmé, že ani jedno není reálné. Pokud ani parlament není schopen přijímat proreformní zákony, protikorupční zákony a opatření, tak jaksi těžko čekat zázraky. Teď bude mít zřejmě ukrajinský prezident v parlamentu většinu, takže by se konečně mohl pustit do věcí, které měly být hotové už před mnoha lety, uvidíme co mu jeho sponzoři dovolí;-).

7 2
možnosti
JS

Tak komunisti i SSSR padlo už před drahnou dobou, mezi tím bylo na Ukrajině několik revolucí, všechny až na majdan proběhly jakž takž demokraticky a Ukrajina sice špatně, ale přece jen jaksi fungovala, pak přišel puč zvaný majdan a ten uvrhl Ukrajinu do občanské války a politici, kteří to podporovali na dálku a nebo dokonce jeli přímo vyslovit podporu do Kyjeva jsou všeobecně známí, jen se k tomu dnes nikdo z nich moc nehlásí, nikdo nechce přiznat, že má podíl na nesmyslných obětech, které to přineslo. Ukrajina měla prakticky stejně času, jako i jiné postkomunistické země východního bloku na změny a je známo, že mezi těmi zeměmi jsou dnes docela rozdíly a ty jsou způsobeny především lidmi v nich žijícími, s tím hned tak někdo něco neudělá, to je běh na dlouhou trať, kdo si myslí, že nějaká zázračná změna to rozsekne v nějaké krátké době je naivní snílek a tím zřejmě je i pán Prokopjuk.

2 3
možnosti
JH

jenže jinou zemi z těch co myslíš nenapadlo rusko a neukradlo ji kus území, válka je věc hrozná - stojí peníze, morálku, lidi ....

3 0
možnosti
AK

No hlavně že pomáháte tam,kde se zato nic nedostane.Doma máme svrab a neštovice a cpemese tam kde nám je potom houby!!Na léky se u nás někdy čeká,neb nejsou k dispozici a musí se dovážet ze všech možných koutů světa a naše se nedostanou na náš trh.Naše celá politika stojí za houby,neb nahrává zase jen překupníkům a když by se mělo proti tomu něco dělat,tak to nejde??Proč asi,že někdo z toho má pořádný vývar.Tak že Min. Zdr. je jen loutka,která drží ruku nad šíbry,aby jim nikdo neubližoval.Podnes den čekám na odpověď od tohoto vykuka!!A to je víc jak 5měsíců!!!!;-(

2 6
možnosti
JH

tak si doma ukliď a neříkej to ostatním, můžeš si za to sám

4 0
možnosti
RP

Jenže co s tím?

Ukrajina na to nemá válku vyhrát...

EU ani NATO do přímého vojenského konfliktu nepůjdou...

A "tajná" pomoc se rozkrade...

A ted babo rad...

0 0
možnosti
DD

Ukrajina nikdy nikoho nezajímala. Od začátku to byl jen "lakmusový papírek" kam až lze Rusko zatlačit při rozšiřování NATO.

6 1
možnosti