VIDEO: V lyžařském resortu se rozbila lanovka, lidé odlétávali ze sedaček

  • 186
Zraněním osmi lidí skončil incident v lyžařském resortu Gudauri ve východní Gruzii, kde se porouchala sedačková lanovka. Informovala o tom společnost provozující lanovku i gruzínské ministerstvo zdravotnictví.

Na videu pořízeném u lanovky je vidět, jak mechanismus lanovky náhle zrychluje a následkem toho několik lidí vypadlo ze sedačky a zůstali ležet na sněhu. Ještě hůře dopadli lyžaři na další sedačce, kteři byli po průjezdu točnou doslova vymrštěni do vzduchu. 

Když to zpozorovali lyžaři na dalších sedačkách, začali vyskakovat za jízdy ještě předtím, než se dostali k točně a vznikl chaos. Vzápětí se začaly u točny hromadit prázdné sedačky, které narážely do sebe a stále nebyl provoz lanovky přerušen. 

Osm zraněných bylo převezeno k ošetření do nemocnic, byli mezi nimi i turisté ze Švédska a Ukrajiny. Švédská turistka byla navíc těhotná a zůstala v nemocnici na pozorování, ukrajinský lyžař má zlomenou ruku. Okolnosti nehody se stále vyšetřují.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Nejlepší videa na Revue