Hroznýš královský (Boa constrictor)

Hroznýš královský (Boa constrictor) | foto: Depositphotos

Živý had jako rouška fakt nestačí, upozornil dopravní podnik v Manchesteru

  • 23
V hromadné dopravě nemůže živý had sloužit jako náhrada za roušku nutnou v rámci boje proti koronaviru. Upozornil na to dopravní podnik severoanglického města Manchester poté, co se v médiích a na sociálních sítích objevily fotografie muže se škrtičem obtočeným kolem krku a úst.

Podle listu Manchester Evening News nastoupil muž s hadem v pondělí do autobusu, který směřoval ze Swintonu do centra Manchesteru. Nenasadil si přitom povinnou roušku a místo toho si nechal tvář obtočit škrtičem.

Na snímcích, které pořídili spolucestující, je vidět, že had zkoumal i okolí a nějakou dobu se vinul i kolem jedné z tyčí.

„Nejdřív jsem si myslel, že má opravdu neobvyklou roušku,“ řekl manchesterskému listu jeden z cestujících. Podle něj ale přítomnost hada v autobuse většinu lidí spíše pobavila.

Menší pochopení pro mužovo chování vyjádřil manchesterský dopravní podnik. „Očekáváme od všech cestujících, že budou dodržovat vládní pravidla a budou si v hromadné dopravě vhodným způsobem zakrývat ústa a nos,“ uvedla mluvčí podniku.

Podle ní si cestující nemusí kupovat zdravotnické ústenky a nos a ústa si mohou zakrýt podomácku vyrobenými rouškami, šálami, šátky či jinými textiliemi.

„I když toto nařízení nechává určitý prostor pro interpretaci, nedomníváme se, že by se vztahovalo i na hadí kůži - obzvlášť když je ještě připevněna k hadovi,“ zdůraznila mluvčí.

Napadlo vás, že byste mohli řešit situaci s rouškou podobně jako cestující v Manchesteru?

Hlasování skončiloČtenáři hlasovali do 0:00 středa 23. září 2020. Anketa je uzavřena.
,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video