Rakouská policie hledá v Neziderském jezeře ostatky zavražděné ženy (20. dubna 2018) | foto: Profimedia.cz

Rakušané vyřešili jezerní mord. Vrah chtěl rozčtvrcenou Slovenku ochutnat

  • 58
Rakouská policie vyřešila případ ženy, jejíž rozčtvrcené tělo bylo v polovině dubna nalezeno v Neziderském jezeře. Obětí je slovenská prostitutka, k jejíž vraždě se již přiznal 63letý muž. Část ženina těla zmrazil, aby ho později mohl sníst, uvedla prokuratura. Identita ženy prozatím není známa.

„Měl v plánu ji později ochutnat,“ řekla mluvčí prokuratury Verena Strnadová o části těla, kterou si vrah uschoval v mrazáku.

Rakušan tvrdí, že se s ženou, která mu sdělila falešné jméno, seznámil v březnu na vídeňském Západním nádraží a odešel s ní domů. Žena však začala křičet, když přistoupil k intimnostem, proto ji v panice uškrtil. „Celé se to vymknulo kontrole,“ uvedla obhájkyně muže, kterého policie dopadla v sobotu.

Vrah ženu rozřezal a těla se zbavil v Neziderském jezeře, kde má jeho matka chatu. Trup objevil rybář asi 800 metrů od břehu a policejní potápěč pak našel na dně hlavu zavražděné.

Policie dosud neobjevila všechny pozůstatky, nenašly se ještě ruce a lýtka ženy. Identitu oběti, které bylo mezi 25 až 30 lety, policie prozatím nezná. V databázi má však její DNA, kterou našla loni na jaře ve Vídni při vyšetřování případu vloupání do sklepa. Souvislost mezi ženou a vloupáním známa rovněž není.

Rakušan, který se k vraždě doznal, strávil za mřížemi za různé násilné a sexuální činy přes 30 let. Podmínečně propuštěn byl v říjnu 2016.

Neziderské jezero

Neziderské jezero

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video