Diskuze

Český kamion vezl nejištěný buldozer, brzdové hadičky měl přelepené páskou

Rakouská dálniční policie na jihu země zastavila českého řidiče, jehož kamion jel tunelem s 21tunovým buldozerem na přívěsu se zpola funkčními brzdami. Brzdové hadičky měl provizorně přelepené izolační páskou, uvedla v úterý s odvoláním na policii agentura APA.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

To s těma hadicema nějak nechápu. Brzdy jsou přece podtlakové. Pokud by ta hadice praskla, tak uteče vzduch a kola se zablokují. Do té doby brzdy brzdí normálně. Takže jediné nebezpečí bylo, že se mu to stane někde na dálnici a on bude muset zastavit v odstavném pruhu.

3 0
možnosti
VK

Jó řidič, ten tvrdej chleba má.;-D;-D;-D

0 0
možnosti
TL

Tomu věřte, že jo.

0 0
možnosti
Foto

J14i88r94i 48B57i38l84i84n15a

17. 9. 2019 17:22

Nezajisteny buldozer se vam na navesu jen tak nehne. Ale zajistit se musi - predpis je predpis...

0 3
možnosti
VK

Na podvalníku je mezi ložnou plochou a pásy minimální styčná plocha a při té váze netřeba velké odstředivé síly aby se ten kolos posunul do strany. Nebyl by totiž první a bohužel asi ani poslední.

1 1
možnosti
TL

Chtělo by to nějakou fotografii. Úplně si neumím představit jak zeměpis páskou brzdové hadice. Je tam 12 atmosfér. To žádná lepicí páska neudrží.

0 0
možnosti
Foto

J13i84r22i 35B44i36l75i20n95a

17. 9. 2019 17:39

Asi byly jen castecne popraskane a prodrene, ale jeste drzely. Lepici paska pak o neco prodlouzi jejich zivotnost, ale je to pochopitelne proti predpisum.

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
4 1
možnosti
PP

P63a67v53e73l 29P88e14l38c

17. 9. 2019 13:41

Ac je clanek kratky, dlouho jsem si myslel, ze meli na navesu nezabrzdeny buldozer.

6 0
možnosti
RM

"Na českého řidiče bylo podáno trestní oznámení." S takovou se vám na to za chvíli každý vykašle. To, že nebyl zajištěn náklad řidičova chyba je, ale že jsou popraskané hadičky atd. zjistíte až, když vlezete pod auto a pokud nejste proškolená osoba tak stejně nemůžete bezpečně říct jestli je to v pořádku a nebo už ne. Kromě toho pokud nejste mravenec tak se pod nízkopodlažní návěs leze dost blbě a funkčnost brzd na jednotlivých kolech je nemožné zjistit jinde jak na zkušebně...

0 1
možnosti
SK

Ale to je v pořádku. Řidič je nejbližším viníkem !! Neuvádí se, zda byl řidič OSVČ nebo jen zaměstnancem přepravní firmy. Mnoho řidičů z ČR jezdí a pracují u zahraničních majitelů . Pokud byl zaměstnancem ČESMAD případně soukromníkem, je otázkou co vedlo policisty ke zjištění % účinnosti brzdového systému soupravy. Jak moc byla souprava nebezpečná pro ostatní účastníky silniční dopravy, a jak by se asi zachovali obhájci řidiče pokud by došlo ke kolizi s jiným účastníkem ?

0 0
možnosti
TL

TVL. Tohle nechápu. Sám jezdím s kamionem a hlídám si, aby bylo vše v cajku. Nejde o to auto, ale můj klid.

5 0
možnosti
KS

Němci.....nic provizorního, zkrátka další ochranná páska proti rezu a poškození.....

0 0
možnosti