Rakouské obce se kvůli koronaviru vylidnily. Snímek pochází z Gerlosu, který...

Rakouské obce se kvůli koronaviru vylidnily. Snímek pochází z Gerlosu, který sousedí s Mayerhofenem. (22. března 2020) | foto: Profimedia.cz

Češka se zranila při túře v Alpách, přijet museli rakouští záchranáři

  • 76
Pětatřicetiletá Češka se ve čtvrtek večer zranila při túře v alpském údolí Zillertal v rakouské spolkové zemi Tyrolsko. Informovala o tom v pátek místní policie. Na pomoc ženě přispěchala horská služba, zdravotníci i policisté.

Češka se podle agentury APA zranila při túře nedaleko alpského lyžařského střediska Mayrhofen. Z turistické stezky v blízkosti údolí se zřítila do místa hustě porostlého keři, píše tyrolská policie. Při pětimetrovém pádu si zranila levý kotník.

Žena si podle tyrolské policie sama přivolala pomoc. Na její záchraně se podílelo třináct členů horské služby, dva zdravotníci Červeného kříže a policejní hlídka. Češku pak převezli do údolí.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video