Bangladéšská prostitutka Haši se svým zákazníkem

Bangladéšská prostitutka Haši se svým zákazníkem | foto: Reuters

Mladé kněžky lásky užívají steroidy pro dobytek, aby byly macatější

  • 145
Prostitutky v bangladéšských nevěstincích užívají steroid Oradexon, kterým se podporuje tloustnutí dobytka. Dodává jim ženský vzhled a přízeň zákazníků. Malá bílá pilulka je ovšem vysoce návyková a při dlouhodobém užívání způsobuje vážné zdravotní komplikace.

Na tvářích mají tlustou vrstvou líčidla. V upjatých blůzách a dlouhých spodničkách postávají ve špinavých ulicích vykřičené čtvrti města Tangail, smějí se a lákají potenciální zákazníky. Mezi stísněnými chatrčemi z vlnitého plechu není nouze o muže hledající společnici, píše agentura Reuters.

Ve čtvrti Kandapara bojuje o zákazníky zhruba 900 prostitutek. Některým je sotva dvanáct let. Ceny začínající už na 50 taka (asi 11 korunách) a mladičké kněžky lásky se musí otáčet. Aby nalákaly co nejvíc klientů, zoufale se snaží svůj vzhled vylepšit užíváním steroidů.

"Existuje velký rozdíl mezi tím, jak vypadám teď, a jak podvyživeně jsem vypadala v dětství," řekla agentuře sedmnáctiletá Haši. V deseti letech ji obchodnice s lidmi prodala do nevěstince ve čtvrti Kandapara, kde Haši začala brát steroidy.

"Jsem zdravější než předtím a schopná obsloužit denně spoustu zákazníků. Někdy až patnáct," chlubí se ve svém malém pokojíku s postelí, sporákem a plakáty bollywoodských hvězd na zdi, zatímco si mezi dokonale tvarované obočí kreslí velkou černou tečku bindi.

Zákazníci chtějí jen zdravé holky

Steroid Oradexon u lidí léčí záněty a alergie. Zemědělci ho používají, aby jejich dobytek snáze tloustl. Bere ho 90 procent sexuálních pracovnic v Kandapaře a dalších čtrnácti legálních nevěstincích po celé chudé jihoasijské zemi.

V bangladéšském bordelu

Dívky k jeho užívání nejprve nutí jejich madam, která dům lásky řídí. "Moje sardarni mě nutila brát tablety. Bila mě a nedávala mi jídlo. Vyhrožovala mi a připomínala moje půjčky," řekla Haši, která má čtyřletého syna. Vychovávají ho příbuzní a ona ho neviděla už dva roky.

Steroid zvyšuje chuť dívek k jídlu, rychleji tloustnou a vypadají, že jsou zdravější a starší než ve skutečnosti. Tím pádem jsou přitažlivější pro zákazníky, kteří dávají přednost dívkám s oblými křivkami.

"V tomhle nevěstinci si zákazníci vždycky vybírají zdravé holky. Potřebuju zákazníky, abych mohla platit účty a půjčky. Když nemám jeden den klienty, tak nemám další den co jíst. A přála bych si našetřit nějaké peníze pro svého syna," dodala Haši.

Pilulka je k dostání na každém rohu

Podobný příběh zažívá většina dospívajících dívek v Kandapaře. Chudé rodiny na venkově je už za 20 tisíc taka (asi 4 500 korun) prodávají obchodníkům s lidmi. Všechny peníze jdou do kapes jejich madam, které jim tvrdí, že si musejí odpracovat, co za ně nevěstinec zaplatil.

Mnohé dívky jsou ve veřejných domech v Kandapaře celé roky. Protože jsou negramotné, nemají tušení, zda svůj dluh už splatily. Zůstávají ale i ty, které jsou už příliš staré, nevydělávají dost peněz a madam je propustily. Ty se totiž zase bojí, že je konzervativní muslimská společnost nepřijme nazpátek.

Steroidy berou dál a tvrdí, že je udržují silné a zdravé. Oradexon ale při dlouhodobém užívání může způsobovat cukrovku, vysoký krevní tlak a kožní vyrážky. Navíc je vysoce návykový. Oslabuje také imunitní systém a uživatelé jsou tak náchylnější k nemocem.

Objevily se také případy dívek, které zemřely po předávkování Oradexonem. Malá bílá pilulka se ve slumech Kandapary prodává na každém rohu bez předpisu. Balení deseti pilulek u stánků s čajem a cigaretami stojí 15 taka (asi 3,50 koruny).

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video