ilustrační foto | foto: AP

Přívrženci Islámského státu pobodali v Marseille židovského učitele

  • 166
Ve francouzském městě Marseille byl ve středu pobodán židovský učitel. Čin spáchali tři neznámí přívrženci Islámského státu. Napadený muž je mimo ohrožení života. Francouzská policie po útočnících pátrá.

Pachatelé během útoku prohlašovali, že jsou přívrženci Islámského státu, uvedla agentura Reuters. Učitele židovské školy po samotném napadení nožem také uráželi antisemitskými urážkami.

Napadený muž, který v Marseille vyučuje dějepis, se ze svých zranění zotavuje v nemocnici. Po útočnících policie podle místního prefekta intenzivně pátrá.

Útok se odehrál pár dní po islamistických teroristických útocích v Paříži, které si vyžádaly 129 obětí.

V uplynulých týdnech k podobným napadením nožem dochází také v Izraeli. Od poloviny září si izraelsko-palestniské násilí vyžádalo už 95 mrtvých, z nichž 83 byli Palestinci, včetně jednoho izraelského Araba. Dvanáct obětí bylo na izraelské straně. Většinu z nich útočníci ubodali nožem. Valná část Palestinců byla zabita již během útoků.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Nejlepší videa na Revue