Diskuze

Výbuch v Prešově: 8 obětí, 6 zadržených, na vině zřejmě špatná oprava plynu

Záchranáři prohledali všechna patra v prešovském paneláku zničeném výbuchem. Podle mluvčího města Prešov je celkem osm obětí. Další čtyři desítky lidí byly zraněny. Slovenští hasiči v minulosti nesouhlasili s opravou domu a tvrdí, že při ní byly porušeny předpisy. Podle vyšetřovatelů výbuch souvisí se špatnou rekonstrukcí plynového vedení. Policie zadržela šest lidí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J72a14n 41V80i96j35a59n

15. 12. 2019 9:39

Ukázka novinářského dilentantismu: chybí podstatné vysvětlení proč plyn vybuchl a hoří úplně na konci, ale na vině by měli být ti, kteří dělali výkopové práce před domem!

Rozumíte tomu? Já fakt ne.

Podle dostupných informací, především fotek, došlo k úniku plynu až až na konci potrubí - špatným provedením potrubí-nedbalostí-úmyslem a to bylo znásobeno tím, že dnes se dělají plynové rozvody jako středotlaké. Kdyby byly jako dřív - nízkotlaké - přišlo by se možná na únik plynu přišlo dřív podle zápachu a možná by zbylo víc času na nápravu a především by ten plamen a následky byly podstatně menší.

2 0
možnosti

Zvlaštní je že se moc nepíše o té špatné právě plynu ?

0 0
možnosti

chybí zde JMÉNO majitele domu.

2 0
možnosti

P30e80t94r 66M88u22n29z94a25r

9. 12. 2019 16:22

Tam bude sdružení majitelů ne?

0 0
možnosti

J86a85n 89L14á97n94i73k

8. 12. 2019 13:18

Když je podezření z pochybení policajta, tak má na krku gibs, hasiči jsou nedotknutelní. Podle celé řady svěděctví z místa, byla skoro polovina obětí ještě hodinu po začátku živá, možná hasiči fakt nemohli, možná udělat víc šlo.

3 4
možnosti

No, hlavně neměli takovou výškovou techniku, která by došáhla.....Např. Kladno má techniku, která v pohodě zvládne 12patrák....

0 1
možnosti

A pri opravach a opravach plynoveho potrubi tam neni neustaly dozor ?? Vzdyt se jedna o jednu z nejnebezpecnejsich praci !

0 0
možnosti

Opravy a montáže plynových rozvodů dělají certifikované firmy a po skončení ještě nastoupí revizák od plynu. Aspoň tak se to u nás v paneláku dělalo předloni při výměně vodorovných(v suterénu) a svislých(ve stoupačkách) rozvodů plynu. A kontroly spotřebičů v bytech se u nás dělají každoročně...........

1 0
možnosti
Foto

Člověk si tak nějak ani neuvědomí, jakou má v reálu tlaková vlna rychlost: https://www.youtube.com/watch?v=DRai_dnWBaA

0 0
možnosti

To máš pravdu. Ale pokud je únik uvnitř v domě, pak měli hned zavřít HUP, vypnout elektřinu a větrat.

1 0
možnosti

...nikdo nic neví, ale tu je jasno. Róm prokopl trubku a šel na pívo. A potom bum. Neuvěřitelné!!

0 0
možnosti

k čemu je ten plyn v paneláku vlstaně dobrej? na vaření? na topení? vařit elektrikou vyjde možná finančně na stejno.

1 2
možnosti

Jako revizní technik byste měl vědět, že bez razítka od revizního technika jim nikdo nedovolí aby se připojili a revizní technik nebude riskovat,aby tu práci udělal někdo kdo na to nemá kvalifikaci. Tohle není to samé jako elektroinstalace kde se to dá překontrolovat aniž by se to muselo rozebrat.

0 0
možnosti