Muž, který přepadl poštovní pobočku, se policii sám vzdal (Colombes, 16. ledna...

Muž, který přepadl poštovní pobočku, se policii sám vzdal (Colombes, 16. ledna 2014). | foto: Reuters

Ozbrojenec přepadl poštu u Paříže, sám se vzdal policii

  • 143
Ozbrojený muž přepadl poštovní úřad v Colombes u Paříže a zajal několik lidí. Po dvou hodinách se však útočník sám vzdal policii. Podle dostupných informací přepadení nesouvisí s terorismem ani nedávným útokem na redakci časopisu Charlie Hebdo.

Přepadení začalo zhruba v půl jedné odpoledne, uvedl deník Le Parisien. Muž, jehož identita zatím není známá, se zabarikádoval v objektu pošty se zbraní, kterou policejní zdroj bez upřesnění označil za armádní. Muž tvrdil, že měl těžké zbraně včetně kalašnikovů.

Podle stanice RTL muž na policii zavolal a oznámil, že na ulici Boulevard de Gaulle drží rukojmí. Podle RTL zadržoval celkem tři lidi. Jednoho z nich ozbrojenec hned pustil, druhému se podařilo utéct.

Útočníka policie zná, již byl několikrát stíhán za různé přestupky. 

Podle informací deníku Le Parisien byl muž dříve psychiatricky ošetřován, jeho motivem nyní byla pravděpodobně nešťastná láska. 

Podle listu Le Figaro vyšetřovatelé rychle vyloučili, že by přepadení souviselo s nedávným teroristickým útokem na satirický časopis Charlie Hebdo.

Francií minulý týden otřásly dva teroristické útoky, při kterých zemřelo dohromady 17 lidí. Ve středu 7. ledna bratři Chérif a Said Kouachiové zaútočili na redakci magazínu Charlie Hebdo a zabili dvanáct lidí (vše o útocích čtěte zde). V pátek jejich komplic Amedy Coulibaly vraždil v obchodě s košer potravinami v Paříži, kde vzal několik rukojmí (více zde).

16.ledna 2015 v 13:47, příspěvek archivován: 16.ledna 2015 v 13:57

Update from #Colombes pic.twitter.com/N4fG3u2Wq8


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video