Diskuze

Sibiř lehá popelem, většinu požárů ani nehasí. Ekologická zkáza je obrovská

Sibiř hoří a ruští hasiči na požáry ani zdaleka nestačí. Z té obrovské masy stačili uhasit jen pouhá dvě procenta a s dalšími skoro sedmi procenty se dál potýkají. Zbytek nechají lehnout popelem, protože se to v těžko přístupném terénu nevyplatí. Ekologické škody jsou ale gigantické. Nejenže je zas skleníkových plynů v atmosféře víc, ale ještě intenzivněji jsou ohroženy i ledovce v Arktidě.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Otázka na ekology: Kdo hasil požáry sibiřské tajgy před 100 (200, 300 ...) lety? Ruští mužici? Ne, ti hasí vodkou sebe. I nad tajgou se od nepaměti vyskytuje atmosférický úkaz zvaný bouře s blesky, padají meteority (čeljabinský, tunguzský). Příroda si prostě dělá co chce, proti vůli a zbožným přáním ekologů. A na 100% se tehdy nejednalo o zásah člověka.

4 0
možnosti

Duka do vzduchu.....

0 0
možnosti

Navyse,este k môjmu prispevku : PROBLEM NIE JE HORIACA TAJGA.PROBLEM JE 8+ MILIARD LUDI NA ZEMI.Ale to by ziadny aktivista nikdy nepovedal,aby nebol za odluda...

1 1
možnosti

Tajga sa poziarmi obnovuje.Hori tyzdne,mesiace,dosial to ludia respektovali (a ani nic ine robit nemohli a nemôzu ani dnes - proti prirode sme mali pani),ked ohne dohoreli,zacala na zhoreniskach vyrastat nova vegetacia,este hustejsia.Bolo to normalne.Dnes,v dobe "zeleneho kalifatu" by vladu,ktora nehasi (hasenie je zbytocne a neefektivne) ukrizovali "aktivisti".Najmä,ked ide o Putinovu vladu... A tak sa "hasi" neuhasitelne...Jedine,co by sa malo naozaj zistit (miesto predstierania hasenia) je fakt,ci bola tajga zapalena umyselne (cinski a ruski rubaci na cierno zahladzovali stopy),alebo poziar vznikol z vyssej moci - uderom blesku a pod. A podla toho potom postupovat dalej.

2 1
možnosti
Foto

Rozdíl mezi adjektivy "katastrofální" a "katastrofický" autorům zůstal úspěšně utajen. Situace je však bezpochyby katastrofální.

0 0
možnosti

Sibiř si s tím poradí, tak jako si poradila vždy, ať už při záplavách, nebo ohních!!

1 1
možnosti

A je po kůrovci na hodně dlouho.....

1 0
možnosti

No ale ty lesy jsou z obnovitelných zdrojů! Za to by měli Rusové dostat dotaci!

2 0
možnosti

A ti popíci to nezachránili?

0 0
možnosti