Hasičské sbory bojují s rozsáhlým požárem obchodního centra v katarském Dauhá

Hasičské sbory bojují s rozsáhlým požárem obchodního centra v katarském Dauhá | foto: Reuters

Devatenáct lidí zahynulo při ničivém požáru v katarském Dauhá

  • 6
Během rozsáhlého požáru obchodního centra v katarském Dauhá zemřelo podle posledních informací televizní stanice Al-Džazíra 19 lidí včetně 13 dětí. Mluvčí ministerstva potvrdil, že mezi obětmi bylo 17 cizinců. Požár se již podařilo zlikvidovat, jeho původ je v šetření policie.

Mezi obětmi požáru jsou také dva příslušníci dobrovolnických hasičských sborů, kteří se během požáru pokoušeli po střeše dostat do školky nacházející se v obchodním centru. Ve školce bylo uvězněno několik dětí. Dalších 21 lidí bylo při požáru zraněno.

Mluvčí ministerstva agentuře Reuters potvrdil, že žádná z obětí, mimo hasičů, nepocházela z Kataru. Mezi obětmi jsou podle posledních informací Al-Džazíry turisté z Japonska, Jižní Afriky a Evropy. Tři ze členů učitelského sboru byli z Filipín.

Čtyři dětské oběti podle vyjádření mluvčího španělského ministerstva zahraničí v Madridu pocházelo ze Španělska.

Mnoho svědků potvrdilo, že obchodní centrum nemělo žádné funkční požární zabezpečení. "V nákupním centru nebyly žádné požární hlásiče ani jiné protipožární zařízení," uvedl jeden z rodičů, který v plamenech přišel o svého dvouletého syna.

Na záběrech televize byl během akce hasičů patrný hustý černý kouř stoupající z obchodního centra, na ulicích se nacházelo velké množství vozidel záchranářů, která blokovala provoz. Požár se podařilo v odpoledních hodinách úspěšně zlikvidovat.

V současné době stále není znám původ požáru. Případem se zabývá místní policie.

Obchodní centrum Villagio bylo otevřeno v roce 2006. Prestižní časopis Forbes ho zařadil do žebříčku nejluxusnějších center světa. Nachází se v něm přes 220 obchodů a restaurací.

Luxusní obchodní centrum se nachází v katarském Dauhá

Luxusní obchodní centrum se nachází v katarském Dauhá


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video