Lidé nechávají v přístavu květiny a svíčky jako úctu obětem neštěstí. (3. září...

Lidé nechávají v přístavu květiny a svíčky jako úctu obětem neštěstí. (3. září 2019) | foto: Christian MonterrosaAP

Při lodním neštěstí u Kalifornie uhořelo 33 lidí, jeden se stále pohřešuje

  • 4
Záchranářům se podařilo najít těla 33 obětí pondělního neštěstí, při němž u kalifornského ostrova Santa Cruz shořela loď, na níž bylo 39 lidí. Znamená to, že ještě jeden člověk se pohřešuje, oznámila ve středu agentura AP. Pěti členům posádky se podařilo z lodi včas vyskočit, ostatní uhořeli.

Plameny zachvátily loď Conception v noci, kdy většina lidí spala v podpalubí. Loď se vydala na třídenní exkurzi v potápění.

Pěti členům posádky včetně kapitána se podařilo vyskočit, doplavat k nafukovacím člunům na zádi a dostat se k nedaleko zakotvenému plavidlu. Loď se pak potopila a převrátila.

Mezi zatím identifikovanými oběťmi jsou středoškolští studenti, učitel přírodních věd a jeho dcera, námořní biolog a pětičlenná rodina. K přesné identifikaci těl budou provedeny testy DNA.

Plameny se šířily velmi rychle, zablokovaly úzké schodiště vedoucí na horní palubu, takže ti, kdo byli dole, neměli šanci uniknout.

Důvod vzniku požáru se vyšetřuje a Národní úřad pro bezpečnost v dopravě ohlásil na středeční odpoledne místního času tiskovou konferenci.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video