Diskuze

Při požáru zůstaňte v bytech, radil správce. Nedostatky v budově přehlížel

Požár ve výškové budově Grenfell Tower v Londýně má podle místní organizace pro ochranu nájemníků na svědomí správce budovy. Opakovaně přehlížel nedostatky v požární bezpečnosti stavby. Obyvatelům například v instrukcích radil, aby v případě požáru zůstali v bytech. Stavba měla i další technické problémy.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

I ve slavné VB je možné kašlat na bezpečnost i když se na to upozorňuje. Nejsme jediní. I tam mají pěkný chliv.

1 0
možnosti
ZA

Nepřihlásej. To byla zcela jasná nehoda. Jsou i svědkové.

0 0
možnosti
JL

J23a63n 35L88á82n34i31k

14. 6. 2017 19:33

už jen to, že pod článkem je podepsaný Mánert svědčí, že to bude totální nesmysl. Podle anglických webů ten dům byl v podstatě ghetto, bordel na chodbách, zničené všechno co nebylo z betonu a protipožární dveře buď rozbité nebo zablokované odpadky, ale místní aktivisté samozřejmě viní radnici, že se o chudáčky černoušky a arabáčky starala špatně.

4 0
možnosti
JK

Přesně tak. Navíc se dnes objevil rozhovor s hasičem, který potvrzuje, že zůstat v pokojích byla správná volba. A tak byl seznacechtivý Olda opět ztrapněn.

1 0
možnosti
JK

""Takovou hloupost jakou radil správce a takový stav budovy může být jedině v banánové republice jako Česko. To se nemohlo stát v Anglii, protože vše za našimi hranicemi funguje perfektně.""

1 0
možnosti
PH

Já bych počkal na výsledky vyšetřování ;-)

1 0
možnosti
MF

Když vidím kolik podniků, firem a vestibulů má otvírání dvěří dovnitř a nikdo to neřeší, nedivil bych se velké tragédii ani u nás:-/

2 0
možnosti

J18a77n 96Č88e54k37a88l

14. 6. 2017 14:44

Už jenom fakt, že na 27 pater bylo jedno schodiště...

2 1
možnosti
KH

K60a42r81e56l 55H58r26u98b92ý

14. 6. 2017 13:30

Když jsem článek četl, tipoval jsem autorství na Mánerta - a ono ano. Teď už víme, že na vině je správce budovy. A i kdyby se později prokázalo, že nějaký Abdul Hasan Nasralláh škrtl sirkou a se stavem objektu to nemá co dělat, na vině je správce.

2 1
možnosti
JJ

Jestli měl v požárním evakuačním plánu, že nájemníci mají v případě požáru zůstat v bytech, tak za to může ten, kdo takový plán vymyslel i hasič, který jej schválil (napadlo mne totiž, že snad u takové budovy by měl požární plán podléhat schválení hasičů), i kdyby nějaký Abdul Hasan Nasralláh škrtl sirkou. Ona dost vysoká pravděpodobnost, že někdo škrtne sirkou, ať z blbosti, nebo schválně.

1 1
možnosti

F73i95l93i26p 45Č11e51c23h

14. 6. 2017 12:20

Pozarni poplachovou smernici pozar neuhasis..

9 1
možnosti
LS

Nemyslim si, ze kdyby obyvatele dostali smernice, neco by se zmenilo... Stejne tak ono prehlizeni protipozarnich zabezpeceni, kazdou chvili vychazi nove regule a spravci, majitele ci kdokoli jiny je nestihaji dodrzovat... Navic se obavam, ze nedodrzeni protipozarniho zabezpeceni typu "hasici pristroj musi byt umisten v levem rohu misto v pravem" by na situaci moc nezmenilo... Je to obrovska tragedie, dalo se ji zamezit ve chvili kdy vetsina, nerkuli vsichni, obyvatele domu spali je otazkou, osobne si to nemyslim...

0 0
možnosti
MB

nejen to, hasicí přístroj musí být zavěšen mezi 130 a 150 cm nad zemí (nebo tak nějak) a při požární revizi se kontroluje. Také jsme museli na pokyn požární revize dát zelenou šipku východ do místnosti 4x4 m s jedinými dveřmi.

...... Hlavní asi je správně naplánovat a ještě lépe i procvičit evakuaci atd

0 0
možnosti
RM

...hmm sociální byty...je zajímavé že naprostá většina požárů se odehrává v sociálních bytech.....čím jen to asi bude.....jinak samozřejmě tragédie je tragédie, nijak nezpochybńuji...

5 1
možnosti