(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Porsche

Zlaté porsche v Hamburku nesmí na silnici, oslňuje řidiče

  • 110
Policie v severoněmeckém Hamburku zakázala 31letému řidiči používat jeho porsche polepené zlatou fólií. Auto se totiž blýská tak, že oslňuje ostatní motoristy. Muž odmítl fólii odstranit. Na svých internetových stránkách o tom informuje Hamburger Morgenpost.

Policisté řidiče zářivého Porsche Panamera Turbo zastavili už minulý týden a nechali znalce posoudit, zda je lesk auta nebezpečný. Znalec došel k závěru, že vůz je oslňující.

12.dubna 2019 v 17:36, příspěvek archivován: 12.dubna 2019 v 17:39

German police: Shiny gold Porsche is a danger to other drivers: Filed under: Weird Car News,Porsche Apparently bad taste isn’t against the law, however. Continue reading German police: Shiny gold Porsche is a danger to other… https://t.co/pQkhRw6WfW #Cars #Autos #Automotive https://t.co/i26Aq91hu1

Majitel dostal od policie podmínku, že pokud chce své luxusní auto dál používat, musí zlatou fólii odstranit. On ale neuposlechl a ve středu ho strážci pořádku v jeho blýskavém autě chytili znovu. Dostal pokutu, jejíž výši policisté nezveřejnili, a musel odevzdat technický průkaz.

Hamburger Morgenpost rovněž napsal, že minulý týden policie zajistila i zlaté Lamborghini Aventador, které se nové prodává za 373 tisíc eur, což je v přepočtu 9,6 milionu korun. Jeho 32letý majitel ale policii poslechl a fólii nechal odstranit.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video