VIDEO: Poláci chtěli postupně rozebrat most, spadl jim celý jako domino

  • 60
Dělníci na severu Polska nezvládli rozebrat viadukt podle plánu. S technikou se pustili do mostu, který se ale zřítil jako domino. Nepovedený pokus firmy zabývající se demoličními pracemi zachytil náhodný kolemjdoucí. Video se nyní šíří po internetu.

Konstrukci viaduktu ve městě Koszalin v Západopomořském vojvodství na severu Polska začali rozebírat zaměstnanci firmy za pomoci techniky.

Práce měla probíhat postupně po etapách. Po zaboření hydraulického kladiva bagru do části mostu však viadukt spadl celý na silnici, přes kterou vedl.

Náměstek starosty Koszalinu pro hospodářské záležitosti Andrzej Kierzek podle serveru posatnews.pl informoval, že ulice a cyklostezka vedoucí pod viaduktem byly okamžitě uzavřeny. Práce měly být prováděny postupně, proto byly do té doby cesty otevřené pro pěší i automobilovou dopravu.

Na místo dorazili hasiči, kteří za pomoci termokamery prohledali sutiny. Podle dosavadních informací nikdo neutrpěl zranění. Zničené je pouze auto, které bylo pod mostem zaparkované.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: Polsko, Koszalin

Nejlepší videa na Revue