Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Ani v Polsku, ani jinde. Varšava chce zabránit potratové turistice do Česka

Polská diplomacie intervenovala v Praze kvůli návrhu zákona, který by umožnil Polkám nechat si v Česku legálně provést potrat, upozornil list Gazeta Wyborcza. Na návrhu pracují čeští senátoři. Náměstek polského ministra zahraničí ho označil za povzbuzování Polek k obcházení zákonů vlastní země. Tam je až na výjimky provádění interrupcí zakázané.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

o polských kultúrnych hodnotách bude vypovedať najlepšie nulový záujem samotných Poliek.;-)

1 0
možnosti
JV

Právo na potrat je jasné. Úplně přesně tak, jako je jasné, že Polsko má právo, aby tam platily zákony, které vzniknou v legislativním procesu tamní demokracie. Jenomže o nějaké právo na potrat tu primárně vůbec nejde. Účelem aktivistických senátorů je EU loajálně nakopnout nepohodlnou polskou vládu. Na víc značná část Poláků se na to bude dívat asi tak, jak bychom se mi dívali na zdravotní turistiku do Albánie, kde by nabízeli orgány z těch našich nezvěstných studentů, co tam odpravili.

0 0
možnosti
VV

Dost by mě zajímalo zdůvodnění toho, odmítnout potrat třeba při znásilnění ženy.

5 0
možnosti
KP

Zoufala potreba ridit zivoty jinych. V Polsku jeste prelatum nedoslo, ze prznice malych chlapcu uz davno nikdo za moralni autoritu nepovazuje.

7 1
možnosti
VV

Poláci si zvolili vládu extremistických katolíků, kteří povyšují víru na ideologii, stejně jako extremističtí muslimové, kteří dělají to samé a obě skupiny si připadají tím svatější.

Češi to dělají obráceně, povyšují ideologii na víru a bojují proti jednopohlavním manželstvím přes všechny možné ateistické argumenty.

A ve všech případech to dělají lidi jen proto,že mohou, - že mohou něco ostatním lidem z nějaké vůlle něčeho přilazovat.

Tradičně to odnáší ženy a v případě gayů to odnášejí i mužští a proto je o tom takové tóčo.

Co si žena dělá se svým tělem je její věc.

Můj názor je že kdyby stejný problém s potratem měli osobně mužští, tak to bude dávno vyřešené, protože na ženské se vytahuje systém snadněji

3 3
možnosti
VV

Omluva za několik překlepů.

0 0
možnosti
JK

Základným problémom liberalizmu je to, že na jeho konci je vždy peklo. Ako inak, cesta do pekla je dláždená samými dobrými úmyslami. Pretože liberalizmus nie je statický. Čo je pre jednu generáciu liberálne, to je pre ďalšie generácie už len konzervatívne. A tak každá generácia znovu a znovu chce hranice liberalizmu posunúť zase o niečo vpred.

Liberalizmus je od slova sloboda. Liberáli si myslia, že sloboda je neobmedzená a že tú neobmedzenú sloboda treba dopriať každému. Lenže ako hovorí klasik, to je "hluboké nedorozumění". Základné pravidlo slobody, resp. práv je: sloboda a právo jedných končia tam, kde začínajú sloboda a práva iných.

Ak vlastním byt v panelovom dome, je to síce môj majetok, ale nemôžem si s ním robiť čo chcem a kedy chcem. Nemôžem byt prerábať a vŕtať do panelov v noci, pretože cez deň chodím do práce. O 22.00 nočným kľudom končia moje práva v tomto smere. Rovnako si byt nemôžem prestavať ako sa mi zachce, ale na väčšie prerábky potrebujem posudok statika a povolenie príslušného úradu.

S potratmi je to presne o tom istom. Na jednej strane stojí kvázi "právo" ženy rozhodovať o živote nenarodeného človeka, na strane druhej však je právo na život toho malého človiečika. V živote, keď proti sebe narazia práva detí a práva dospelých, tak práva detí majú takmer vždy prednosť.

Podporovatelia interrupcií - ako všetci "pokrokári" zavádzajú a klamú prakticky pri všetkých svojich argumentoch. Napr. že žena si so svojím telom môže robiť čo chce. Je to hneď dvojnásobný nezmysel. Ani so svojím telom si nemôže robiť, čo chce. Nemôže prísť za lekárom, aby jej len tak odrezal zdravú ruku či nohu. A potom nenarodení dieťa nie je súčasťou tela ženy. Je v ňom takpovediac len hosť a žena je hostiteľka. Na rozdiel od nádorov, ku ktorým liberáli radi a často porovnávajú ľudský plod, má totiž malý človiečik výrazne odlišnú DNU od svojej matky. Nádor má DNA zhodnú. Dieťa má len polovicu z DNA svojej matky, druhá polovica pochádza od otca. Aj kvôli tomu musí byť dieťa takpovediac "zabalené" v placente, pre

0 13
možnosti
JK

..., pretože inak by imunitný systém ženy živé tkanivo s odlišnou DNA odmietol.

Ďalšou lžou je to, ako sa slová interrupcia zamieňajú so slovom potrat, ako keby to boli synonymá - aj v tomto článku. Potrat však znamená ukončenie tehotenstva, potrat prerušenie. A to je samozrejme "lež jako věž". Prerušiť sa dá niečo, v čom sa po skončení prerušenia dá pokračovať. Napr. štúdium na vysokej. Alebo pracovná porada. Ale v už raz "prerušenom" tehotenstve sa pokračovať nikdy nedá. Plod skončil v biologickom odpade a realizovať sa dá už len úplne nové tehotenstvo. Pritom si môžeme byť istí, že výsledkom nového tehotenstva bude tvor s odlišnou DNA od toho, ktorý predtým skončil v spaľovni, s odlišnými fyzickými, ale aj mentálnymi schopnosťami.

Ale čo svet svetom chodí, tak platí, že ľudia páchajúci zlo sa neradi o tom vyjadrujú pravými slovami, ale obaľujú to do eufemizmov. Viď jeden pekný, dokonca na prvé počutie optimistický: "konečné riešenie židovskej otázky". Rovnako sa neradi dívajú na výsledok svojej práce. Pred možno 10 rokmi Nora Fridrichová v jej relácii 168 hodín kritizovala plagáty, na ktorých boli výsledky potratov - ľudské plody staré niekoľko mesiacov, s jasne rozpoznateľnými fyzickými danosťami - hlavičkou, ručičkami, nožičkami. Vadilo jej, tie plagáty boli umiestňované v okolí stredných škôl, teda v blízkosti tej časti populácie, ktorá potraty využíva relatívne často. Jeden študent-mudrlant celú reportáž zakončil filozofickou úvahou, že maličký ľudský človiečik je na úrovni nádoru, a teda že jeho odstránením sa nič vážneho nestane. A Nora Fridrichová na to kontrovala, že je veľmi rada, že už máme takúto vyspelú a rozumnú mládež. Chcelo sa mi vtedy grcať (blejt) a to bol posledný krát, čo som túto reláciu sledoval.

Človek podvedome cíti, že pácha zlo. A ten podvedomý nepríjemný pocit chce zničiť. Najčastejšie tak, že 1.núti aj iných ľudí, aby robili to isté. 2.neustále presviedča seba aj ostatných, že to nie zlo, ale naopak múdro spojené s dobrom.

0 11
možnosti
LJ

Náboženští fanatici jsou vždy pohroma. Bez ohledu na víru, kterou vyznávají.

9 1
možnosti
JK

Ateistickí fanatici sú pohroma o mnoho rádov väčšia. Ateisti majú za jedno jediné storočie na svedomí viac násobne viac mŕtvych než celá kresťanská história za 20 storočí.

0 9
možnosti
PB

Stejně nekompromisně by tedy měli prosazovat omezení szoustání, aby omezili nežádoucí následky. :-P Nebo prosazovat vasektomii, nebo preszervativy. Ale na to jsou Meký

3 0
možnosti
OU
RM

Pokud si to zaplatí ze svého tak s tím nemám problém.

2 1
možnosti
Foto

Tak určitě to musí zaplatit ze svého. Ale nějak mi uniká důvod proč by následně po návratu do Polska nemohla strávit několik let vezení, které si také zaplatí ze svého. Prostě proč by nás to tady mělo nějak pohoršovat?

1 13
možnosti
ML

Polský velvyslanec má pravdu, že ČR úpravou zákona za účelem umožnění umělého přerušení těhotenství i cizinkám bez trvalého pobytu, vlastně podporuje tzv. potratovou turistiku; dosud totiž neexistuje žádné nařízení, směrnice ani jiný závazný právní předpis, na základě něhož by Evropská unie otázku týkající se potratů harmonizovala.

1 1
možnosti
PF

P16e13t10r 46F71u56k97a

4. 5. 2021 23:30

Ne specificky u potratů, ale z hlediska evropského práva je to lékařský zákrok jako každý jiný. Zde musí mít občan členského státu Unie stejná práva jako český občan.

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Digitální stavební řízení od července bude, slíbil Bartoš. Provoz přirovnal k D1

25. dubna 2024

Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš ve čtvrtek prohlásil, že digitální stavební řízení bude...

Deník Metro rozšiřuje regionální zpravodajství a zvyšuje náklad

25. dubna 2024

Deník Metro z portfolia mediální skupiny MAFRA posiluje přítomnost v regionech a zároveň zvyšuje...

Spousta obětí střelby mohla být zachráněna, řekla matka Rakušanovi

25. dubna 2024  16:02,  aktualizováno  16:50

Na jednání výboru pro bezpečnost Sněmovny kvůli snaze opozičního ANO zřídit vyšetřovací komisi k...

Podvody přesáhly pět milionů, žalobce viní pojišťováka i jeho otce lékaře

25. dubna 2024  16:23

Z pojistných podvodů s celkovou škodou přesahující pět milionů korun obžaloval krajský státní...