Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: AP

Rusové objevili u Krymu umělý ostrov plný marihuany. Všechnu spálili

  • 77
Ruská policie objevila na jednom z uměle vytvořených ostrovů u Krymu obří pole s marihuanou. Rostliny měly hodnotu v přepočtu asi 84 milionů korun. Na trh se však zabavená marihuana nedostane. Policie všechny rostliny zničila.

Marihuanové pole zabíralo asi dva tisíce metrů čtverečných. Pěstitelé marihuanu ukrývali mezi jinými vzrostlými rostlinami. Policie při zásahu zadržela jednoho muže, který pole hlídal. Ze záběrů ruské televizní stanice Rossija 24 je patrné, že některé rostliny marihuany byly vysoké jako zasahující policisté.

Při podrobnějším prohledání ostrova na ně čekalo další překvapení. Objevili totiž dalších více než tisíc rostlin marihuany na dvou oddělených polích, píše server BBC.

Podle předběžných odhadů se na ostrově nacházela marihuana v hodnotě asi 3,5 milionu dolarů (84 milionů korun). Policisté všechny rostliny spálili.

 


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video