ilustrační snímek | foto: Kim Hong-Ji, Reuters

Policie v britském Ipswichi zasáhla proti únoscům psů, zajistila 83 zvířat

  • 2
Policie v britském městě Ipswich zajistila při vyšetřování série krádeží domácích mazlíčků více než 80 psů. Zadržela rovněž šest podezřelých, tři muže a tři ženy. Po výslechu byli propuštěni na kauci, informovaly úřady hrabství Suffolk. Spousta majitelů ukradených psů se obrátila na policii, ta nyní pracuje na identifikaci jednotlivých zvířat.

Policisté v rámci vyšetřování v sobotu téměř deset hodin prohledávali kemp na okraji Ipswiche. Objevili celkem 83 psů různých ras a různého věku, kteří zřejmě byli ukradeni. Podle policie se jejich zdravotní stav různil, nyní se o ně stará.

Zároveň policie zatkla tři muže ve věku 34 a 38 let a tři ženy ve věku od 35 do 46 let. Jsou podezřelí z organizace krádeží, na výsledky dalšího vyšetřování budou čekat na svobodě.

Nyní se ve spolupráci s dalšími úřady snaží zajistit navrácení psů jejich majitelům. Využívají přitom zejména skenování mikročipů psů.

„Byla to vysoce úspěšná a významná policejní operace, která doufám demonstrovala, jak vážně policie přistupuje k problému krádeží psů,“ uvedl policejní důstojník Eamonn Bridger.

„Chápeme, že tyto zločiny mají významný dopad na dotčené rodiny,“ dodal. Policie byla podle svého vyjádření „zaplavena“ žádostmi majitelů, zda se našel jejich pes. Bridger ujistil, že všechny maily či volání policie vezme v potaz.

„Tento typ trestné činnosti se stal specifickým problémem po celé zemi od začátku první uzávěry před 12 měsíci, a to kvůli poptávce po některých plemenech,“ dodal Bridger.

VIDEO: Věrná fena čekala několik dní před nemocnicí na svého pána:

22. ledna 2021

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video