Pedro Bravo během soudního slyšení v Miami.

Pedro Bravo během soudního slyšení v Miami. | foto: AP

Mladík zabil spolubydlícího a pak se iPhonu ptal, kde má schovat tělo

  • 62
Dvacetiletý Pedro Bravo stanul před soudem v Miami kvůli obvinění, že uškrtil svého spolubydlícího. Jedním z důkazů obžaloby jsou také záznamy z pachatelova iPhonu. Bravo se podle nich digitální asistentky Siri ptal, kam schovat tělo oběti.

Vražda se odehrála v září 2012 poté, co se mezi Bravem a jeho spolubydlícím Christianem Aguilarem strhla hádka kvůli tomu, že Aguilar udržoval vztah s Bravovou expřítelkyní.

Co je to Siri?

Siri je aplikace a inteligentní asistentka na telefonech iPhone.  Funkce využívá mluvený jazyk. Uživatel může skrze Siri zadávat hlasové příkazy a do značné míry tak svůj mobil ovládat pouze hlasem. V současné době nabízí podporu patnácti jazyků, připravuje se i verze pro počítače (více čtěte zde).

Záznamy získané z Bravova iPhonu dokazují, že jeho majitel osudný den mezi časy 23:31 a půlnocí devětkrát použil funkci baterka a ptal se digitální asistentky Siri, „kde může spolubydlícího ukrýt.“ Siri na to odpověděla otázkou „Jaké místo hledáte?“ a poté nabídla čtyři možnosti – bažinu, vodní nádrž, slévárnu kovů a skládku.

Podle policie Bravo baterku na svém telefonu použil, když ukrýval tělo. Na základě GPS údajů z iPhonu navíc detektivové zpochybnili Bravovu výpověď, kde se v době vraždy nacházel.

Mladík byl z vraždy obviněn v pátek 28. září 2012, tělo jeho spolubydlícího však nalezli až několik týdnů poté, co lovci v nedalekém lese narazili na jeho mělký hrob. Dvojice byla v době osudné hádky na cestě do obchodu, kde si chtěla koupit nové CD rapera Kanyeho Westa. Obviněný prohlásil, že Aguilara pouze udeřil, ale podle prokurátora ho uškrtil a tělo poté schoval.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video