Britský pedofil Richard Huckle v Malajsii sexuálně zneužil desítky dětí. (6....

Britský pedofil Richard Huckle v Malajsii sexuálně zneužil desítky dětí. (6. června 2016) | foto: Profimedia.cz

Brita, který sexuálně zneužil desítky dětí, našli ve vězení mrtvého

  • 25
Britský pedofil Richard Huckle, odsouzený k dvaadvaceti doživotním trestům za zneužití desítek malajsijských dětí, byl ve vězení nalazen mrtev. Uvedl to mluvčí věznice ve Full Suttonu, kde si Huckle odpykával trest. Huckle se při procesu přiznal, že v letech 2006 až 2014 zneužil děti ve věku od šesti měsíců do dvanácti let.

Mluvčí káznice oznámil, že byl vězeň nalezen v neděli. Kromě toho, že událost vyšetřuje policie, už další informace neposkytl. Původně fotograf Huckle se vydával za učitele angličtiny a působil v chudinských čtvrtích Kuala Lumpuru. 

Polskem otřásl film o sexuálním zneužívání kněžími. Viděly ho miliony lidí

Při procesu se podařilo identifikovat třiadvacet jeho obětí a ukázalo se, že některé zneužíval po mnoho let. Huckle byl obviněn v 91 případech, ale vyšetřovatelé soudí, že obětí bylo mnohem více. 

Huckle si totiž vedl na počítači jakési skóre, do nějž zapisoval případy zneužití. Je na něm uvedeno 191 chlapců a dívek. Huckle byl uvězněn v roce 2016, kdy mu bylo třicet let. Záznamy si začal dělat, když mu bylo devatenáct let a začal vyučovat v Asii. 

Věznice ve Full Suttonu má mimořádná bezpečnostní opatření a tresty si v ní odpykává 558 mužů. V roce 2011 tam našli oběšeného trestance Colina Hatche, odsouzeného za vraždu dítěte. Jeho vrah pak byl usvědčen ze zabití.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video