Diskuze

Kněze odsoudili za zneužívání dětí. Řád jej poslal pomáhat do Afriky

Církevní řád vyslal pedofilního kněze do Afriky, aby tam pomáhal dětem, ačkoliv věděl, že už dříve byl odsouzen za zneužívání mladistvých. Zjistila to stanice CNN. Kněz byl přesunut vícekrát, pokaždé, když se objevily informace jeho nekněžském chování. V řádu stále působí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Po tom, co dostal civilni trest, tak mu cirkev mela nabidnout treba deset let v klastere, kdyz ho nemuzou vyhodit. Nebo posadit nekde do kancelare.

0 0
možnosti
ML

podvědomě vnímám lidskou slabost i v církvích, raději se napojuji přímo na Stvořitele

0 1
možnosti
KD

K11a75r13e29l 27D86r44d24a

2. 12. 2019 10:09

V Česku máme zkreslený pohled. Česká katolická církev je vysoce konzervativní a odmítá homosexualitu. Je proto soustavným terčem útoků homosexuální lobby z duhových pochodů. Viz tato diskuse, kde je jeden homosexuál vedle druhého.

Přitom zneužívání dospívajících mají na svědomí zpravidla homosexuálové působící v církvi. Přitom se také popisují případy cca 10-letých dětí, kde jde o pedofily. Obě skupiny svoji činnost vzájemně utajují a umí si v krytí zločinů pomoci.

Osobně si myslím, že je vcelku správné, nedopustit přítomnost homosexuálů a sexuálních deviantů v řadách duchovních.

Ve světě je situace rozdána jinak. Konzervativní jsou protestantské církve, katolická církev je velmi liberální a bývá za to kritizována. Proto v jejích řadách mohou homosexuálové působit vcelku svobodně a volně. Dnes tady řešíme zneužívání dětí.

Hledáme poměr, kde je tolerance homosexuality ještě přijatelná a nepůsobí ve společnosti škody. Takový poměr patrně neznáme. A jaké je řešení? Od dob, kdy se homosexuálové za homosexualitu popravovali a zavírali do vězení jsme se snad už vzdálili? Z diskuse to poznat není. Tak směle do toho...

Snaha homosexuální lobby rozložit Katolickou církev je děsivá. Zloděj řve, chyťte zloděje. Jak se má církev zachovat? Provést čistku a homosexuály vyházet? A oni proto řvát přestanou?

Jinak platí, jde o práci s dětmi. Církev má snahu to řešit. Nikdo další se ve společnosti k takové snaze nepřidal. Těch případů je stále malé množství. Naprostá většina zneužití dětí se odehrála mimo církev, kde jsou dále tabu. Což zdejší diskutující až okatě popírají. Tady nejde o děti, ale o účelové lži.

2 5
možnosti
Foto

Souhlasím s vámi. Zloději křičí: Chyťte zloděje! Problém vámi zmiňované komunity, kterou církev má za hříšnou, je, že stávající církve budou nahrazeny jinou. Ještě si vzpomenou na toleranci církví, které byly Západem obroušeny k humánnosti a neškodnosti za staletí. Čuňárny nekonají faráři, ale jejich bližní. Tolik statistika.

0 2
možnosti
JT

Největší procento zneužívání je všude tam, kde se farář dostane k dětem. Hodně trefné. Nelze si představit, kdyby toto pravidlo platilo i v běžných základních necírkevních školách. Tím narážím pochopitelně na argumenty zastánců církve, že prý se hříchy farářů zveličují a pedofilních učitelů si prý tisk nevšímá. Ne. Jak zde čtu, tak 4 z pěti farářů jsou gayové, to je jejich věc, ať si kluci užívají a na nás normální alespoň zůstane více holek, Františku. Ale co je špatné, že každý farář, co pracuje s détma, je potenciální, skutečný nebo latentní pedofil.

2 3
možnosti
Foto

Když už se vyjadřujete k tomuto tématu, měl byste vědět, že katolická církev považuje homosexualitu za hřích. To asi vadí zdejším diskutérům nejvíc. A homosexuál se nerovná pedofil a pedofil se nerovná predátor. Chtělo by si o tom něco přečíst od českých psychiatrů je toho na netu hodně. A pokud o tom něco víte a takto bohapustě nemluvíte pravdu, je mi vás upřímně líto...

1 2
možnosti
KA

Vážení....413000 kněží,jak pší Vatikanské listy a z toho je více ,než 8000 pedofilů. A skoro každý měsíc přibývají nové kauzy. Sam papež se obětem omluvil.Co k tomu dodat. Humus a hnojiště to je!!Oprava...piší....8-o

3 2
možnosti
KD

K18a23r28e29l 90D93r79d83a

2. 12. 2019 9:46

Lžete, doložte své výroky. Stejný blábol sem kopírujete několik let.

Vatikánské listy, kde by podobné hlášky být mohly, jsou knihou amerického novináře z roku 1978. To citujete odtud?

2 2
možnosti
PM

Salesiáni působí celosvětově, i v ČR. Mají tady školu - VOŠ Jabok.

4 0
možnosti
KD

K16a93r62e38l 49D56r95d17a

2. 12. 2019 6:27

iDNES nechutně lže. Titulek, perex. Zbytek je odpad. Porovnejte se CNN, což už je samo o sobě jen bulvární sousto. Rv

V roce 2012 ten kněz doznal vinu a ochotu k nápravě. Mám pocit, že těch 18 měsíců byla podmínka, právě proto, že opatření už probíhala. Šlo o zákaz styku s dětmi na 10 let. Což řád plnil.

V Africe si kněz patrně opět platil mladé kluky na sex. Jde o klasický zájem homosexuálů o dospívající chlapce. Otec oběti popisuje, že to bylo dlouhodobé, že jeho syn měl peníze a dárky... Dnes kroutí hlavou, co to jeho synovi provedl...

Co tak vidím, řád řeší co s homosexuálními "pedofily"? Tady byla přijata opatření. Kněz byl pod dohledem. Byl odstaven od dětí. Dál byl určen pro práci v církvi. Případ CNN se týká toho, že tato opatření údajně selhala.

Z toho textu iDNES mám pocit, jak když se vracíme o deset let zpět. Jen lynč a vypuštěny podstatné informace. Asi tradiční prohomosexuální novinařina iDNES. Je strašné, když homosexuálové ovlivňují veřejné mínění u zločinů homosexuálů. Rv

2 6
možnosti
MN

Pokud to provozují v Africe tak je to odsouzeníhodné, pokud si ale kvůli svému pohodlí hodlají natahat miliony Afričanů do Evropy tak je to doslova skandální.

2 0
možnosti

J97a96n 42Č38á94p

1. 12. 2019 21:21

A lidi jim furt budou plnit kasičky a žrát ty jejich handlířský kecy...

4 2
možnosti
SB

Pravidla církve nemůžou být víc než zákon. Církev je očividně neschopná a hlavně neochotná toto řešit. Měl by jít sedět jak on, tak jeho nadřízení, kteří o tom věděli a stejně ho nechali pracovat s dalšími dětmi. RvRv

3 2
možnosti