Před pařížskou nemocnicí se střílelo, jeden člověk zemřel. Pachatel uprchl

  • 113
Po pondělní střelbě před nemocnicí Henry Dunant v Paříži jeden člověk zemřel a jeden je těžce raněný. Pachatel ujel na skútru s pomocí komplice, který na něj čekal. Agentura AFP píše o možném vyřizování účtů, zabitého policie v minulosti vyšetřovala pro obchod s drogami a vraždu. Okolí nemocnice bylo po incidentu uzavřené.

Pachatel zranil muže a ženu, oba byli následně přijati do zmíněné nemocnice a jeden následně svým zraněním podlehl, píše Le Figaro. Podle televize BFMTV je mrtvým muž a žena pracující v nemocnici jako členka ostrahy je po selhání srdce ve vážném stavu.

Policie po pachateli pátrá, podle informací France Télévisions unikl na skútru modelu T-max bez poznávací značky a je ozbrojen dlouhou palnou zbraní. Údajně mu pomohl komplic.

„Slyšel jsem detonace a pak jsem uviděl chlápka v kapuci, jak střílí na jiného na zemi. Pak mu dal dvě rány zblízka do hlavy a chladnokrevně odešel, jak by se nic nestalo. O pět set metrů dál na něj čekal skútr,“ popsal pro televizi svědek Arnaud, který vede místní restauraci. 

„Vypadalo to opravdu jako mafiánská poprava, jako ve filmu,“ uvedl. Dodal, že zastřelený muž si v jeho podniku jen o půl hodiny dříve koupil kávu s sebou. „Celkem to bylo šest výstřelů. Nejdřív čtyři a pak dva. Muž kolem třicítky ležel na zemi,“ popsal pro Le Figaro další ze svědků.

Policie pracuje s variantou, že se jednalo o vyřizování účtů, píše list Actu17. Oficiálně ovšem ještě nic nepotvrdila. Podle AFP byla oběť střelby, ročník 1987, „známá firma, zejména kvůli vraždě v organizované skupině, obchodu s omamnými látkami a zločinnému spolčení“, uvedl agentuře zdroj blízký vyšetřování.

Starosta městské části Francis Szpiner občany uklidnil, že se nejednalo o teroristický čin ani o útok na očkovací centrum. Ženu podle něj nespíš zranila zbloudilá kulka a nebyla terčem střelby, píše AFP.

Okolí nemocnice, která se nachází v šestnáctém pařížském obvodu nedaleko Bouloňského lesíka, bylo obklíčené. Soukromou nemocnici Henry Dunant provozuje Červený kříž. Slouží jako geriatrie a v současnosti i jako očkovací centrum proti covidu-19.

Šestnáctý obvod se nachází na západě Paříže.

Šestnáctý obvod se nachází na západě Paříže.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Nejlepší videa na Revue