ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Ondřej Littera, MAFRA

Britský parašutista propadl střechou amerického domu. Neotevřel se mu padák

  • 118
Obyvatelé domu v kalifornském městečku Atascadero nemohli uvěřit svým očím, když viděli britského parašutistu, jak propadá střechou jednoho z domů. Voják skončil zraněný na zemi v kuchyni. Kuriózní incident nastal kvůli chybě padáku. Z letadla vyskočil ve výšce 4 500 metrů.

„Byla jsem v šoku,“ řekla zdravotní sestra Rose Martinová svoji reakci, když ji sousedé řekli o parašutistovi, jehož seskok nabral nečekaný směr.

„Běžela jsem, abych se ujistila, že je v pořádku. Zkontrolovala jsem ho. Jeho oči byly otevřené, ale já jsem si nebyla jistá, zda nemá nějaké zranění. Nechtěla jsem, aby s ním kdokoliv pohyboval,“ dodala pro místní stanici KSBY.

V době incidentu v domě nikdo nebyl. „Je to úžasné. Je to převážně strop, sádrokarton. Vyhnul se pultu, spotřebičům, všemu,“ uvedla matka majitele domu Linda Salladyová. „Podle mého odhadu je to opravdu zázrak. Kdo takhle přistane bez padáku a žije?“ divila se.

Na místo dorazili lékaři, kteří jej odvezli od nemocnice. „Parašutista propadl exteriérem a interiérem rezidence,“ uvedla policie s tím, že voják si stěžoval na bolest, ačkoliv žádná viditelná zranění nebyla zřejmá. „Jsme vděční za to, že parašutista utrpěl jen mírná zranění,“ doplnila policie.

Podle mluvčího vojenské základny Camp Roberts patří voják k britským speciálním silám a trénoval s americkými kolegy seskok. Ostatní parašutisté dopadli v pořádku. Zraněnému muži se ale padák zcela neotevřel.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video