Papež František požehnal Městu a světu. (12. dubna 2020)

Papež František požehnal Městu a světu. (12. dubna 2020) | foto: Reuters

„Oficiální požehnání“ neplatí. Vatikán popřel papežův lajk vyzývavé modelce

  • 37
Vatikán popřel, že by hlava katolické církve, papež František „olajkoval“ na Instagramu vyzývavou fotografii brazilské modelky Natalie Garibottové. Vatikán žádá o vysvětlení, proč se pod snímkem objevilo pozitivní hodnocení z oficiálního papežova účtu. Františkův instagramový účet sledují uživatelé zhruba 7,4 milionu dalších účtů.

Na sociální síti Instagram se na začátku října objevila fotografie modelky Natalie Garibottové, na níž vyzývavě pózuje a je převlečená za sexy školačku, kterou pozitivně hodnotilo 118 tisíc lidí. 

Mezi nimi se objevil i „lajk“ papeže Františka, který na sociální síti vystupuje jako Fransicus. 

Na údajný papežův „lajk“ upozornila před týdnem společnost, která spravuje účet právě brazilské modelky. „Dostali jsme oficiální požehnání od papeže,“ napsala. Natalii Garibottovou na instagramu sleduje 2,4 milionu uživatelů. 

Fotografie brazilské modelky Natalie Garibottové. (5. října 2020)

V sobotu ale papežův oficiální účet svůj „lajk“ odebral a podle britského deníku The Guardian se Vatikán nechal slyšet, že požádá provozovatele sítě o vysvětlení, proč se pod snímkem objevilo takové pozitivní hodnocení z oficiálního papežova účtu.

Kromě Instagramu má papež oficiální účet také na Twitteru, kde ho sledují uživatelé téměř 19 milionů dalších účtů.

„Papež ale není Donald Trump, nesedí celý den u telefonu či počítače, aby přidával příspěvky na Twitter,“ tvrdí Robert Mickens, římský zpravodaj francouzského katolického deníku La Croix. O účty na sociálních sítí se hlavě katolické církve stará tým správců.

Podle Mickense se papež obvykle vyjadřuje k příspěvkům, které dříve připravili jeho spolupracovníci. „Jen ve velice vzácných případech řekne, že by chtěl něco zveřejnit na Twitteru,“ tvrdí Mickens.  

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video