Diskuze

Homosexualita je módní trend, říká papež. Gaye a lesby v církvi nechce

Papež František je znepokojen tím, že homosexuálové mohou získat kněžské svěcení, a myslí si, že projevy náklonnosti ke stejnému pohlaví nemají mezi duchovenstvem co dělat. Vyplývá to z vyjádření, která poskytl pro knižní rozhovor. Papež v něm mimo jiné s hořkostí poznamenal, že v mnoha společnostech se zdá, jako by se homosexualita stávala "módní záležitostí".
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M46i73c66h36a46l 36Ž95á28k

25. 12. 2018 21:17

Tak jsem videl fil Bohemian Rhapsody o Queen. Mercury byl gay a byla to ciste jeho vec. Libilo se mi, ze s tim nikoho neotravoval, neucastnil se zadnych okazalych pruvodu, nevyrvaval ro v rozhovorech, proste normalni. Ne jak dneska.

0 0
možnosti

To raději homosexualitu jako módní trend než náboženství jako módní trend, opravdu.

Gaye a lesby v církvi nechce (jako by si ještě mohl vybírat), kněži zneužívající děti mu jaksi nevadí. Svůj k svému.

0 3
možnosti

A kdo ministranty zneužívá? Hetero nebo homo kněz?

1 0
možnosti

Papež má pravdu a koule, že to řekl naplno R^V!!

1 0
možnosti

J84a63n 57H20o43r14á32k

3. 12. 2018 21:11

Ta neutuchající posedlost katolické církve sexualitou je z psychologického hlediska k zamyšlení.

1 0
možnosti

Tomu se říká střelba do vlastních řad. Kdyby radši zrušili celibát, pokrytci.

0 0
možnosti
Foto

D27a68n 90Š60í13d94a

3. 12. 2018 13:51

Ale i kdyby ho zrušili, tak by určitě prosazovali tradiční rodinu, tedy svazek muže a ženy.

1 0
možnosti

J51a17n 14P31u89l92e14c

3. 12. 2018 11:24

Ale pedofilie je součástí tradičních křesťanských hodnot že. ;-D

0 0
možnosti

Na jednu stranu má papež určitě pravdu, ale na druhou stranu zrovna v katolické církvi bylo dost případů homosexuality a ne zřídka říznuté i pedofilii.

0 0
možnosti

Existence pedofilie v církvi samozřejmě není vyloučená, ale je zhruba stejně vzácná jako mezi ostatními lidmi. Ve většině mediálně známých případů byly zneužívané "děti" v pubertálním nebo postpubertálním věku: zájem pedofila o dítě ovšem končí s prvními znaky dospívání - adolescent pro něj už není přitažlivý. A i v církvi jistě platí známá skutečnost, že drtivá většina pedofilů se sexu s dítětem nikdy v životě nedopustí.

2 0
možnosti

Pamatuji se, že kolem nástupu papeže Františka nějaký polský deník údajně uveřejnil výsledky průzkumu, podle kterého cca 50% polských kněží nedrží celibát (40% z nich má dokonce i děti), dalších 30% tvoří homosexuálové, a jen zbývajících 20% duchovních žije v souladu s církevními předpisy.

Podobná alarmující zjištění ovšem tehdy získal i nový papež prostřednictvím dotazníku, kterým krátce po uvedení do funkce obeslal duchovenstvo i věřící ve všech zemích světa. Tehdy konstatoval, že církev musí respektovat skutečný stav i odlišné názory většiny věřících na některé zásadní otázky (mimo jiné i na potraty, rozvody nebo antikoncepci), a přizpůsobit svou doktrínu tak, aby se z ní odstranilo zbytečné pokrytectví. Téhož roku na podzim kvůli tomu svolal biskupskou konferenci, ale ta se na ničem kromě vstřícného vztahu k homosexuálům neshodla, a tak zůstalo všechno při starém.

Tohle vyjádření je jen další signál, že na nezbytné změny papež nebude mít dost sil. Pokrytectví zůstává pro nejvyšší katolickou hierarchii i nadále přijatelnější než pravdivá otevřenost.

Tohle "tvoje homosexualita je ok, pokud se nechceš stát duchovním" mi připomíná nedávnou kulišárnu Církve Ježíše Krista Svatých posledních dnů, která před pár lety vypustila vpravdě revoluční sdělení: "mormoni mezi sebou uvítají i homosexuála, pakliže se po celý život nedopustí žádného sexu". Taková vstřícnost je učiněný dar nebes. :-P

1 0
možnosti

Zbytečné řeči, pláč nad rozlitým mlékem. Nejdříve jste si měli ujasnit, zda budete oddávat homosexuální páry. A pokud jste přistoupili na to, že ano, pak je úplně jedno, kdo bude dodržovat celibát, zda heterosexuálové, nebo homosexuálové.

0 2
možnosti

Katolická církev homosexuální páry neoddává, a ani to po ní nikdo nepožadoval.

7 0
možnosti