Pamětní mince vydaná při příležitosti schůzky Donalda Trumpa a Kim Čong-una....

Pamětní mince vydaná při příležitosti schůzky Donalda Trumpa a Kim Čong-una. Summit se měl konat 12. června v Singapuru. | foto: Profimedia.cz

Bílý dům nabízí slevu na pamětní mince oslavující zrušený summit s Kimem

  • 49
Historická schůzka Donalda Trumpa s Kim Čong-unem se sice nekoná, přesto si na stránkách Bílého domu stále můžete pořídit pamětní minci s portréty obou státníků. A nyní je ve slevě - zájemci za ni dají necelých dvacet dolarů.

Na pamětní minci je profil amerického prezidenta, který hledí na profil severokorejského vůdce Kim Čong-una. Na pozadí obou siluet je americká a severokorejská vlajka. 

Web, který provozuje prodej suvenýrů z Bílého domu, minci nyní zlevnil z 24,95 dolaru na 19,95 dolaru (asi 440 korun).

Web slibuje, že v případě zrušení summitu zákazníkům vrátí peníze. „Většina příznivců ale dala najevo, že tuto připomínku politické historie chce bez ohledu na výsledek summitu,“ láká web klienty. Podle BBC je po minci, kterou  nechala razit americká armáda, skutečně velká sháňka.

Mince připomínající odpískaný summit už dala vzniknout řadě vtipů. Jeden z uživatelů Twitteru například poznamenal, že americký prezident půlku mince poslal Kimovi, aby ji nosil na krku dokud se nesejdou. 

24.května 2018 v 16:03, příspěvek archivován: 25.května 2018 v 09:47

Along with the breakup letter, Trump also sent Kim half of the Peace Summit Coin, imploring him to wear it around his neck until they're reunited, in love https://t.co/USjVHiDoWh

Historická schůzka se měla konat 12. června v Singapuru. Donald Trump ji však ve čtvrtek zrušil. Severokorejskému vůdci napsal osobní dopis, v němž mu vytkl „otevřené nepřátelství“ zaznívající v posledních dnech v severokorejských prohlášeních (psali jsme zde: Trump zrušil summit s Kimem. Napsal mu dopis a pohrozil vojenskou akcí)

24. května 2018


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video