Diskuze

Abbás vyzval k uspořádání mezinárodní mírové konference, chce urovnat spory

Šéf palestinské samosprávy Mahmúd Abbás v úterý na schůzi Rady bezpečnosti OSN o situaci na Blízkém východě vyzval k uspořádání mezinárodní mírové konference, která by se mohla konat někdy v polovině letošního roku. Ministerstvo zahraničí USA krátce nato uvedlo, že zváží zapojení dalších států do izraelsko-palestinského mírového procesu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J25a17n 43Č74e14r37m39á65k

21. 2. 2018 20:51

čím to, že mu nevěřím ani slovo...

1 0
možnosti

Jednat s teroristickými žebráky je velmi problematické...

1 0
možnosti

Palestinec a chce urovnat spory? Ten národ umí dělat jen bordel. Spíš jim docházejí prachy když jim USA utáhlo kohoutky a natahují ruce k EU.

2 0
možnosti

Klasické palestinské divadlo v krátké pauze mezi ostřelováním Izraele.

Nejde jim o urovnání sporů, ale o zničení jediné demokracie v oblasti islámského fanatismu.

2 0
možnosti

Nikdo, kdo má všech 5 pohromadě, nemůže uznat stát, jehož představitelé oficiálně proklamují zničení státu, který by s ním sousedil. Je dobře, že ČR Palestinu nikdy neuznala.

3 0
možnosti

M18i41l16a18n 98L83u66k24e49š

21. 2. 2018 10:18

Každý, kdo chce vědět, ví, že palestinci mohli mít svůj stát již v roce 1948, ale přidali se k Arabské lize a chtěli Izrael spláchnout do moře. Že jim samostatnost jejich tehdejší "vlastník" Zajordánsko nedalo byl jen důsledek jejich vnitřních pnutí. Kdyby později Arafat chtěl samostatný stát, měl by jej, ale to by musel jednat. Místo toho zvolil ostřelování Izraele z Libanonu a také díky tomu se musel (nejen) z Libanonu poroučet až do Tunisu. Kdyby chtěl samostatný stát později jako výsledek dohod v Oslo, stačilo by jen dodržet podmínky a měl to. Neudělal, nechtěl to. Stejně jako Arafat se chová i Abbás, tento již v třetím volebním období nevolený, tedy samozvaný zástupce Palestinců. Primadona, která žije z peněz donorů jako je EU pod vedením komunistky Mogherini. Samozvanec, na nejž dolehly finanční škrty Američanů. Kdyby politici mysleli a byli důslední, celý problém by jednoduše nebyl. Milí Palestinci, uzavřete mír s Izraelem, uznejte jej jako stát, nechte myšlenek na zatlačení Izraele do moře a proboha už začněte něco dělat a BUDOVAT vlastní stát. Zatím jenom ničíte a protestujete, v učebnicích vašich škol jen iniciujete u vašich dětí nenávist.

9 0
možnosti

Ono tam by to nejlépe srovnalo několik oddílů Merkav a zastavení dotací pro teroristy z Gazy od EU. Nevím, proč musí pořád EU podporovat teroristické útoky proti jedinému normálnímu státu v dané oblasti.

9 0
možnosti

Russian FM criticizes Iran's calls for Israel's destruction

Sergei Lavrov says Russia won't accept statements that Israel should be wiped off the map.

0 0
možnosti

Izrael momentalne dodava zbrane sedmi teroristickym fakcim vcetne al-Nusry v Syrii.To ma byt nejake zbozne prani, ze Izrael s teroristy nejedna?:-P

0 3
možnosti
Foto

Můžete uvést zdroj té zprávy a doslovný text, nezáleží na jazyku.

1 0
možnosti

Když si nevím rady, vytvořím komisi, když jsem v koncích, pořádám konference. Problém si musí vyřešit ve vlastních řadách sami Palestinci.

4 0
možnosti