(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Ammar Awad, Reuters

Češky zabloudily na palestinské území, místní na ně házeli kameny

  • 266
Policisté museli přijít na pomoc dvěma českým turistkám pobývajícím v Izraeli, které vozem s izraelskou registrační značkou omylem vjely do arabské vesnice Takua na Západním břehu Jordánu. Ženy si myslely, že jedou k Mrtvému moři.

Češky v úterý eskortovali dopravní policisté. Předtím si všimli auta vjíždějícího do oblasti spadající pod palestinské úřady a vydali se za nimi, píše web The Times of Israel.

V palestinské osadě na vůz začalo házet kamení několik lidí. Jeden z policistů tedy vystřelil do vzduchu, aby hlouček rozehnal. Auto bylo mírně poškozeno.

Ženy policistům sdělily, že jely k Mrtvému moři, ale spletly si cestu. Policisté je tedy odvezli zpátky na izraelské území.

Takua leží asi 12 kilometrů jižně od Betléma nedaleko skupiny izraelských osad Guš Ecion v oblasti Západního břehu Jordánu.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video