Diskuze

Pákistán zadržuje české horolezce, dokud nezaplatí půl milionu

Situace českých horolezců Jakuba Vlčka a Petra Macka v Pákistánu se čím dál víc komplikuje. Tamní úřady je zadržují do doby, než oba ze své kapsy zaplatí záchrannou akci z hory Rakapoši. Na horu totiž lezli bez povolení a podle tvrzení pákistánských záchranářů měli také propadlá víza. Tamní záchranáři navíc akci popisují jako drama.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

F75i36l62i59p 29G37a40l53a78š

19. 9. 2021 14:22

Mě baví jak dva experti co lezou tam kam nemají povolení a ani si nezjistí přesně podmínky u pojišťovny hodnotí vrtulníkovou záchranu ve více jak 6000m.n.m. jako amaterizmus..

0 0
možnosti

Pánové si tento výšlap budou lehce dlouho pamatovat...

1 0
možnosti

Krásný koníček, jsem pro, ať si ho zaplatí. Proč bych to měl dělat já, když my rozum říká, abych tam nelez?

2 1
možnosti
Foto

Za blbost ( a já říkám nejvíce za tu vlastní, mnohokrát za život ověřeno) se platí. Můžou být rádi, že ta jejich blbost , nic jiného - výstup bez povolení- to nebylo, je pro nich hodně levná.

1 0
možnosti
Foto

Prožili si velké utrpení, ale taky to jejich riskování bude něco stát. Kdo jim to zaplatí? Bureš? Těžko.

0 1
možnosti
Foto

Proč to toho motáte předsedu ( jakéhokoliv a jakékoliv) vlády. Kdyby měl platit každou blbost občana ČR, tak by mu ani majetek Elona Muska nemusel stačit.

3 0
možnosti

Půl milionu je ještě málo za to, že kvůli nim muselo tolik lidí riskovat vlastní životy.

2 0
možnosti

Souhlas, ve Svycarsku by takova zachrana stala 4x vice. Byla to velice riskantni akce, ve vysce 6000m je masina na max. dostupu a tezce ovladatelna. Shodi ji i maly zavan vetru.(viz Kellner) Jinde by do toho ani nesli. Meli by jim navic hooodne podekovat !

2 0
možnosti

Kolem tohoto případu je takové množství protichůdných informací, že už je to opravdu divné. Nejdříve média tvrdila, že Češi jsou téměř na umření a Pákistánec úplně v pohodě, pak se ukázalo, že to bylo obráceně. Pak údajně pojišťovna záchrannou akci zaplatila, ale i to je možná jinak. Záchranář tvrdí, jak se jeden z Čechů nebezpečně chytal helikoptéry, dle vyjádření horolezců to tak vůbec neproběhlo... Tak čemu teda věřit? Ale vůbec se mi nelíbí, jak se teď horolezci k celé záchranné akci staví, vděk a pokora jim asi nic neříká. Na druhou stranu když byl v problémech jen Pákistánec a oni se kvůli tomu zdrželi a pak ho museli zachraňovat, tak mi přijde dost nefér, aby zaplacení celé akce vymáhali jen na klukách z Čech.

1 0
možnosti

Udělali dost chyb a za blbost se holt platí. Tak ať zaplatí a valí domů.

3 0
možnosti

Myslím, že teď jim začíná pravý adrenalin. A o to jim přece jde, ne?

2 0
možnosti

No, chápu, že sušenky nebyly dobré a že jich bylo moc. Pákistánci se na nějakou helikoptéru měli vybodnout - mládenci to ani neocení...

1 1
možnosti