Pachatelé atentátů měli duchovní návod

  • 14
Několik údajných únosců letadel se v USA za pomoci duchovního návodu cílevědomě připravovalo na spáchání sebevražedného útoku. Dosud se nalezly tři knihy takovéhoto charakteru napsané arabsky, oznámila agentura AP s odvoláním na vyšetřovatele teroristických útoků v New Yorku a Washingtonu z 11. září. Tyto knihy prý obsahují návody pro duchovně-spirituální přípravu k sebevražedným útokům a seznam, co je třeba na poslední chvíli zkontrolovat.

"Smrt nikdo nemá rád a každý se jí bojí," píše se v knize, ze které cituje list The Washington Post. Kdo však je přesvědčen o skutečnosti posmrtného života a posmrtné odplaty, ocitá se v kruhu těch, kteří "smrt budou hledat", říká se tam dále.

Jeden z exemplářů této knihy se podle vyšetřovatelů nalezl mezi zavazadly Muhammada Atty, bývalého studenta hamburské technické univerzity, který měl v USA unést letadlo a narazit s ním do severní věže newyorského Světového obchodního centra.

VŠECHNY SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY A ON-LINE REPORTÁŽE

ZPRÁVY ON-LINE čtvrtek 27. září

ZPRÁVY ON-LINE
pátek 28. - neděle 30. září

Další byla objevena v automobilu jiného únosce a třetí prý vyšetřovatelé našli v troskách uneseného letadla, které se zřítilo v Pensylvánii.

Tato kniha obsahuje konkrétní návod, jak se chovat a o čem přemýšlet v posledních hodinách před sebevražedným útokem, tvrdí list The Dallas Morning News.

"Zkontroluj si své zbraně" a poté "přeříkej slova ranní modlitby", připomíná se prý v tomto návodu. "Až si budeš brát taxi na letiště, usmívej se při nastupování. Přitom buď pln důvěry, protože Bůh je s věřícími a andělé tě ochrání."

Také při nastupování do letadla a při sedání na místo si atentátníci měli v duchu říkat: "Je to bojová akce pro Boha." Náboženského smýšlení měli být pamětlivi i v posledních okamžicích před vlastní smrtí. "Až přijde čas pravdy a nastane nultá hodina, ovládej se, otevři svou hruď a přivítej ve jménu Boha smrt. Sekundy před cílem by tvá poslední slova měla být, že není jiného Boha než Alláh a že Mohamed je jeho prorok."

První strany knihy jsou sepsány rukou, oznámil The Washington Post s tím, že se v nich připomínají základy dějin islámu, jako je zpráva o proroku Mohamedovi, který se sty muži bojoval proti tisícovce nevěřících. Na těchto stranách jsou také modlitby, například: "Modlím se k tobě, Bože, abys mi odpustil mé hříchy a dovolil mi všemožně tě uctívat."


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video