Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Martin Veselý, MAFRA

Polák zapomněl v autě tříletou dceru a odešel do práce, ve vedru zemřela

  • 319
Muž z jihopolského Rybniku zapomněl v úterním víc než třicetistupňovém horku svou tříletou dceru ráno v autě a odešel do práce. Dítěte zamčeného ve vozidle si nikdo celý den nevšiml a zemřelo. Zřejmě na následky přehřátí. Teprve když se otec vrátil z práce, našel holčičku v autě. Psychicky se zhroutil.

Tříletou dívku měl její otec podle polského serveru TVN24 odvézt v úterý ráno do školky. Patrně však na dítě na zadní sedačce zapomněl a odešel do práce. Vrátil se až po osmi hodinách.

Stejně jako v Česku i v Polsku panovala v úterý víc než třicetistupňová vedra. Uvnitř auta zaparkovaného celý den na slunci tak mohlo být klidně i o několik desítek stupňů víc než venku.

Podle mluvčí policie v jihopolském Rybniku otec i matka skončili v nemocnici. Oba dva ztrátou dítěte utrpěli velký šok a museli být hospitalizováni. Policisté otce dítěte kvůli jeho psychickému stavu nebyli schopni dosud vyslechnout. "Je to tragédie pro celou rodinu," řekla polskému serveru policejní mluvčí.

Příčinu smrti dítěte musí ještě oficiálně potvrdit pitva. Její výsledky by měly být známy ještě ve středu nebo ve čtvrtek.

Policie také zkoumá kamerové záznamy, zdali kolem auta někdo nešel, a přestože si třeba dítěte uvnitř vozu všiml, nic nenahlásil.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video