Sex v autě OSN se nevyplácí. Organizace chce potrestat hříšnou dvojici

  • 221
Vedení OSN je pobouřeno videem, které zachycuje sex dvou jejich pracovníků na rušné ulici v centru izraelského Tel Avivu. Muž se ženou pravděpodobně příslušejí k mírové misi. Organizace nyní pátrá po tom, kdo na osmnáct sekund dlouhém videu je. Aktéři mohou být potrestáni tím, že je organizace pošle zpět do vlasti i zákazem účastnit se mírových operací OSN.

Jako „šokující a silně pobuřující“ odsoudil šéf OSN záběry, které údajně zachycují sexuální akt v autě se znakem této světové organizace na rušné hlavní ulici v Tel Avivu, souběžné s přímořskou promenádou, uvedl server BBC News. Dodal, že video, na němž je vidět žena v červených šatech s mužem na zadním sedadle bílého terénního vozu OSN, je široce sdíleno na sociálních sítích.

Mluvčí generálního tajemníka OSN Antónia Guterrese Stéphane Dujarric popsal chování aktérů osmnáctivteřinového videa jako „odpudivé“ a odporující všemu, čeho se snaží OSN dosáhnout u svých zaměstnanců při potírání nesprávného jednání. 

Sexuální obtěžování bují i v OSN, varovala bývalá zaměstnankyně

Ujistil BBC, že součástí vyšetřování je i hledání odpovědi na otázku, zda se sexuální akt odehrál se souhlasem obou partnerů, anebo šlo o sex za úplatu. „Čekáme, že se vyšetřování brzy završí, a hodláme neprodleně podniknout příslušná opatření,“ ujistil mluvčí.

Personál OSN může být v případě přistižení při porušení striktního pravidla proti nesprávnému sexuálnímu jednání potrestán odesláním do vlasti či zákazem účasti v mírových operacích OSN. Hlavní odpovědnost za vyvození kázeňských či právních důsledků však spočívá na domovském státu.

OSN v posledních letech čelila častým nařčením, že se příslušníci mírových misí a další pracovníci dopouštějí sexuálního zneužívání. Generální tajemník slíbil „nulovou toleranci“ v těchto otázkách v řadách OSN.

Loni bylo vůči zaměstnancům OSN vzneseno 175 obvinění ze sexuálního vykořisťování a zneužívání. V šestnácti případech byla obvinění uznána jako pravdivá, patnáct bylo odmítnuto a zbývající se ještě stále vyšetřují.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Nejlepší videa na Revue