ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Želvy se zapletly do sítí, oceán jich v Mexiku vyplavil na tři sta

  • 6
Tichý oceán vyplavil na mexické pobřeží ve státě Oaxaca na tři stovky mrtvých mořských želv. Podle ministerstva životního prostředí se nejspíš utopily poté, co se zapletly do zapomenutých rybářských sítí.

S odkazem na mexické ministerstvo životního prostředí o tom informoval server BBC.

Uhynulá zvířata jsou výhradně samice karety zelenavé, která patří mezi zranitelné druhy. Želvy se našly na pláži Morro Ayuta, kde karety pravidelně kladou svá vejce.

Mexiko lov mořských želv zakázalo už v roce 1990 a kvůli tenčící se populaci karet hrozí za jejich ilegální lov vysokými pokutami.

Ve státě Oaxaca nejde o první hromadný úhyn želv, v roce 2018 našli místní rybáři tři stovky mrtvých želv ve svých sítích.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

Uhynulé želvy vyplavilo i moře u Srí Lanky:

22. června 2021

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video