V Polsku hořelo čtyřicet domů, na místě zasahovala stovka hasičských jednotek

  • 66
V polské obci Nowa Biala v okrese Nowy Targ v Malopolském vojvodství zasahovalo bezmála sto hasičských jednotek u požáru několika desítek obytných i hospodářských budov. Požár si vyžádal nejméně jednu oběť.

Ve vsi Nowa Biala na jihu Polska, kde žije zhruba 1 500 obyvatel, hořelo asi dvacet obytných a dvacet hospodářských budov.

Hlášení dostali hasiči v sobotu kolem šesté hodiny večerní, nehoda si vyžádala nejméně jeden lidský život, uvedla policie. Práci hasičům ztěžovala vysoká teplota v místě požáru, plameny ale dostali pod kontrolu již kolem deváté hodiny večer.

„Kolem 21. hodiny se nám požár podařilo dostat pod kontrolu,“ řekl kapitán hasičů Bogusław Szydło.

Na místo přiletěl také záchranářský vrtulník. V obci nyní postiženým lidem pomáhá krizový štáb.

„Jsme v kontaktu s poškozenými a případ budeme co nejrychleji řešit,“ řekl vojvoda Malopolska Lukasz Kmita. Podporu poškozeným slíbil i polský premiér Mateusz Morawiecki.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video