Premiér Nového Zélandu John Key (20. června 2014).

Premiér Nového Zélandu John Key (20. června 2014). | foto: AP

Premiér Nového Zélandu tahal servírku za culík. Byla to legrace, kaje se

  • 17
Novozélandský premiér John Key se omluvil servírce kavárny v Aucklandu, kterou několikrát z legrace vytahal za vlasy. Žena se s incidentem svěřila novinářům a na předsedu vlády se snesla vlna kritiky.

„Jeho čin byl zamýšlen v legraci. Nikdy nechtěl udělat něco, co by jí bylo nepříjemné a už se jí omluvil,“ uvedla ve středu kancelář premiéra. Ministerský předseda přidal k omluvě i dvě lahve vína.

Žena, která si nepřála uvést své jméno, pro server The Daily Blog uvedla, že premiér ji za culík poprvé vytahal v listopadu loňského roku, když jeho Národní strana vyhrála volby. „Nejprve jsem si myslela, že se snaží být zábavný, ale když to udělal znovu, byla jsem naštvaná,“ napsala. Kdykoliv politik přišel do kavárny, snažila se mu prý vyhnout.

„Neměla bych přeci premiérovi říkat, že se mi nelíbí, že mě tahá za vlasy,“ bála se. Upozornila na to jeho ochranku, ale ani to nepomohlo, a tak to v březnu řekla osobně i Keyovi. Nezbedného premiéra však její culík z neznámých důvodů stále přitahoval.

„S obsluhou kavárny jsem měl velmi vřelé a přátelské vztahy. Zažili jsme spoustu legrace a vždy jsme se tam dobře bavili,“ bránil se Key podle BBC. Zatímco opozice premiéra za nevhodné chování tepe a tahání za culík označuje za šikanu na pracovišti, obyvatelé ostrovního státu se skandálem baví.

22.dubna 2015 v 02:05, příspěvek archivován: 22.dubna 2015 v 09:56

Well done @TheDailyBlogNZ for breaking #tailgate covered by One news at 12, getting wide coverage, and deservedly so pic.twitter.com/YzJF0nxDJd


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video