Pedofilové úřady v Haagu nejspíš neobsadí. Ilustrační foto. | foto: Corbis, Profimedia.cz

Nizozemští pedofilové zakládají politickou stranu

  • 105
Holandští milovníci mladých dívek a chlapců se rozhodli vstoupit do politického života a založit vlastní stranu. Pod heslem "Probudíme Haag" chtějí usilovat o snížení věkové hranice legálního pohlavního styku, povolení pohlavního styku se zvířaty i legalizaci všech druhů drog.

"Chceme, aby se pedofilie stala předmětem diskuse," citoval Reuters Ada van den Berga, jednoho se zakladatelů strany. Otázka je podle něj tabuizovaná od roku 1996, kdy byl v sousední Belgii zadržen Marc Dutroux.

Strana pedofilů, která má být registrována ve středu pod názvem Láska, svoboda, rozmanitost (NVD), si neklade malé cíle. Jedním z hlavních je snížit věkovou hranici legálního pohlavního styku ze šestnácti na dvanáct let, případně ji zrušit úplně.

"Kvůli zákazům jsou děti akorát zvědavější," zdůvodnil program strany van den Berg.

Strana je také pro povolení pohlavního styku se zvířaty, nicméně zakázáno má být jejich zneužívání. Povolené má být držení dětské pornografie pro vlastní potřebu, postih by hrozil jen těm, kteří s ní obchodují. Každý by také měl mít právo chodit na veřejnosti nahý.

Podle odborníků strana i přes nizozemský liberalismus příliš podpory nezíská.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video