Vojenský letoun se v Nigérii zřítil krátce po startu, zahynulo sedm lidí

  • 3
Pád malého dopravního letadla nigerijských vzdušných sil v neděli připravil o život všech sedm lidí na palubě. Stroj se zřítil nedaleko letiště v nigerijské metropoli Abuja patrně kvůli selhání motoru, informovala s odvoláním na nigerijské úřady agentura Reuters.

„Na místě jsou záchranáři. Bohužel při nehodě zemřelo všech sedm vojáků,“ uvedl v prohlášení mluvčí nigerijských vzdušných sil.

Stroj typu Beechcraft King Air 350i mířil z letiště v hlavním městě do města Minna, zhruba 110 kilometrů severozápadně od Abuje. Po ohlášení selhání motorů se však otočil zpět k metropoli, kde nedaleko od přistávací dráhy havaroval. Přesnou příčinu nehody určí vyšetřování, píše agentura AFP.

V buši na okraji letiště se nad ohořelými troskami letadla shromáždily desítky armádních příslušníků a zaměstnanců letiště. Na záběrech umístěných na sociálních sítích bylo vidět hasiče, kteří místo kropili vodou, a velké počty přihlížejících.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Nejlepší videa na Revue